ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Παγώνει» το πρόστιμο των 200 ευρώ στην ηλικιωμένη που πουλούσε πλεκτά τερλίκια σε λαϊκή

pagonei-to-prostimo-ton-200-eyro-stin-ilikiomeni-poy-poyloyse-plekta-terlikia-se-laiki-2306765

Δεν θα πληρώσει τελικά το διοικητικό πρόστιμο των 200 ευρώ η 90χρονη, που συνελήφθη σε λαϊκή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης να πουλά -χωρίς άδεια – τερλίκια τα οποία είχε πλέξει η ίδια. Η σύλληψή της είχε προκαλέσει την ενόχληση της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, βρέθηκε από την αστυνομία φόρμουλα, που «παγώνει» επ’ αόριστον την υποχρέωση της ηλικιωμένης γυναίκας να καταβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε συλληφθεί το μεσημέρι της Πέμπτης από την αστυνομία, αλλά η  επιβολή του προστίμου έγινε γνωστή σήμερα, αφότου η κόρη της 90χρονης εντόπισε το σχετικό έγγραφο μέσα στην τσάντα της μητέρας της. 

«Το ανακάλυψα μόλις χθες μέσα στην τσάντα της μητέρας μου. Η μάνα μου έβαλε κατευθείαν το χαρτί που της έδωσαν οι αστυνομικοί μέσα στην τσάντα της χωρίς να καταλάβει τι ήταν αυτό που της έδωσαν», δήλωσε η κόρη της. «Ψάχνοντας χθες μέσα στην τσάντα της βρήκα τυχαία και το χαρτί με το πρόστιμο».  

Σύμφωνα με την ίδια, η ηλικιωμένη μητέρα πήγε μόλις δύο φορές, φέτος, στη λαϊκή αγορά, για να πουλήσει παντόφλες, εξαιτίας του βαρύ χειμώνα.