Προσλήψεις υπαλλήλων από προσωρινούς πίνακες

Προσλήψεις υπαλλήλων από προσωρινούς πίνακες

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται υπάλληλοι από τον προσωρινό πίνακα διοριστέων μέχρι να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα έχουν οι φορείς μετά τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στην έκδοση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ που αφορά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. Η αρχή έγινε με την προκήρυξη 1Κ/2019 που αφορά την πλήρωση 12 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κατηγορίας ΠΕ στη Βουλή των Ελλήνων.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη για πρόσληψη από τους προσωρινούς πίνακες «ενεργοποιείται», έπειτα από αίτημα του φορέα που ζητεί τις προσλήψεις και συνοδεύεται από προϋποθέσεις-«δικλίδες ασφαλείας». Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι τα προσωρινά αποτελέσματα εκδίδονται μετά την εξέταση των φακέλων, ο φορέας μπορεί να ζητήσει προσωπικό από τον προσωρινό πίνακα, εφόσον αντιμετωπίζει επείγουσες ανάγκες , ενώ οι προσωρινά διοριζόμενοι υπογράφουν σύμβαση εργασίας μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων. Επίσης, όπως επισημαίνεται στην προκήρυξη της 1Κ, επιτρέπεται η άσκηση ενστάσεως μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα ημερών από την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων.

Εν τω μεταξύ, και νέα καθυστέρηση διαφαίνεται στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της 3Κ. Στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΠ-ΟΤΑ την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα μέχρι το Πάσχα. Ο ίδιος, ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση, δεδομένων των λαθών που εντοπίζονται στις αιτήσεις, αλλά και ενδεχόμενων τεχνικών προβλημάτων. Στην περίπτωση αυτή, τα οριστικά αποτελέσματα, όπως είπε, θα εκδοθούν από τις 15 μέχρι τις 20 Μαΐου. Μάλιστα, εξαιτίας της σωρείας των λαθών που παρατηρούνται, εκτιμάται ότι οι προσωρινοί πίνακες θα ανατραπούν σε ποσοστό έως και 80%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή