Ο KOK στη μάχη κατά των διακινητών στη βόρεια Ελλάδα

Ο KOK στη μάχη κατά των διακινητών στη βόρεια Ελλάδα

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα προσέγγιση για να σταματήσουν την παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα φαίνεται να χρησιμοποιούν οι αστυνομικές αρχές στη βόρεια Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Associated Press, οι ελληνικές αρχές σταματούν τους διακινητές στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας πριν μεταβιβαστούν στα οχήματα τους πρόσφυγες, «κόβοντας» τους κλήσεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Οι οδηγοί δεν μπορούν να κατηγορηθούν για trafficking, αν δεν μεταφέρουν μετανάστες στα οχήματα τους, αλλά αν κατηγορηθούν για τροχαίες παραβιάσεις απειλούνται με ποινή φυλάκισης αρκετών μηνών, μεγάλα πρόστιμα και κατάσχεση των οχημάτων τους.

Αυτή η στρατηγική είναι λιγότερο επικίνδυνη από την καταδίωξη των διακινητών, οι περισσότεροι εκ των οποίων οδηγούν παλιά οχήματα, είναι άπειροι και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πανικοβληθούν και να τρακάρουν, την στιγμή που μεταφέρουν ανθρώπους, αναφέρει το AP.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή