Ενοπλη ληστεία με συμμετοχή… κρατουμένου

Ενοπλη ληστεία με συμμετοχή… κρατουμένου

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνας Eλληνας ποινικός, ο οποίος εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, κατηγορείται ως ένας από τους δράστες ένοπλης ληστείας που έγινε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Ναύπλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εις βάρος του σχηματίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας δικογραφία για ένοπλη ληστεία, καθώς από την έρευνα που προηγήθηκε προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής του στο περιστατικό, παρά το γεγονός ότι είναι φυλακισμένος.

Ο βαρυποινίτης, που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου, ενώ είχε κατηγορηθεί για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, το βράδυ της 23ης Μαρτίου μαζί με έναν ακόμα συνεργό του λήστεψαν πρακτορείο ΟΠΑΠ που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του Ναυπλίου. Οι δύο δράστες φορούσαν κουκούλες και γάντια, απείλησαν την υπάλληλο με αυτόματο και άρπαξαν από το ταμείο 1.000 ευρώ πριν διαφύγουν με μηχανή.

Στη διάρκεια της νύχτας και κατόπιν ενημέρωσης του εισαγγελέα Αργολίδας, πραγματοποιήθηκε έφοδος αστυνομικών στο παράπηγμα του βαρυποινίτη εντός των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας. Κατά πληροφορίες, στο εσωτερικό του βρέθηκαν γάντια και μία κουκούλα που προσομοιάζουν σε εκείνα που φορούσε ο ένας από τους δράστες της ληστείας αλλά και 1.000 ευρώ σε μετρητά. Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται για τα χρήματα της ληστείας ή όχι. Χθες, πάντως, πηγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε ότι εις βάρος του βαρυποινίτη σχηματίστηκε δικογραφία για τη ληστεία.

Αντίθετα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του (εικάζεται ότι είναι πρώην κρατούμενος) αλλά και προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σωφρονιστικός υπάλληλος βοήθησε τον βαρυποινίτη να βγει και να επιστρέψει ανενόχλητος στην αγροτική φυλακή. Μάλιστα, ορισμένες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν, χθες, ότι ενώ τα κελιά ελέγχονται τακτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, την 23η Μαρτίου δεν πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο δωμάτιο του βαρυποινίτη το διάστημα από τις 9 μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Ο βαρυποινίτης είχε κατηγορηθεί ότι συμμετείχε στην εκτελεστική ομάδα που είχε φέρει εις πέρας την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Πρωτόδικα καταδικάστηκε, ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2017 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας τον απάλλαξε από τις κατηγορίες. Αντίθετα, το ίδιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του επιχειρηματία Γούσιου, το 2008. Προ μηνών στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας αστυνομικοί είχαν εντοπίσει φυτεία δενδρυλλίων χασίς, ενώ στην κατοχή Αλβανών βαρυποινιτών στην ίδια φυλακή είχαν βρεθεί σφαίρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή