ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκθεση ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 127 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης

Εκθεση ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 127 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης

Στους 127 ανέρχονται οι νεκροί από τον ιό της γρίπης σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ειδικότερα, την τρέχουσα εβδοαμάδα καταγράφηκαν 373 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 360 με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Εξ΄ αυτών των κρουσμάτων εμβολιασμένα ήταν τα 54 (15%). Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 127 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 114 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ και 13 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

Εκθεση ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 127 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης-1

Επομένως, άλλα πέντε άτομα φαίνεται πως προσβλήθηκαν από τον ιό την τελευταία εβδομάδα και τουλάχιστον πέντε νέα κρούσματα νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ της χώρας.

Εκθεση ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 127 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης-2

Σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΛΠΝΟ, οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν περαιτέρω μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. 

Εκθεση ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 127 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης-3

Μάλιστα, στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 137 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία  και τα 28, δηλαδή το 20,4% εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης.

Βάσει των ανωτέρω σημειώνεται ότι η δραστηριότητα της γρίπης συνεχίζει, σε κάθε περίπτωση, να παρουσιάζει ύφεση. Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζεται η σημασία του αντιγριππικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.