ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρχεια: Με χαρακτηριστικά οργανωμένης στρατιωτικά ομάδας οι δράστες της επίθεσης κατά λιμενικών

elas
05astynomia110
peripolikonyxta

Σε οργανωμένη στρατιωτικά ομάδα παραπέμπει η περιγραφή των περίπου 50 ατόμων που επιτέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε άνδρες του Λιμενικού Σώματος στα Εξάρχεια, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στο συμβάν.

Σύμφωνα με τις μαρτυριες των ανδρών του κεντρικού Λιμεναρχείου που μετείχαν στην επιχείρηση τα μέλη της ομάδας των περίπου 50 ατόμων φορούσαν μαύρες φόρμες, κουκούλες και κράνη, ενώ ήταν οπλισμένα με ρόπαλα, μαχαίρια καθώς ακόμα πιστόλια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι άνδρες του Λιμενικού φέρονται να είδαν τουλάχιστον 4-5 ΑΚ 47 με τα οποία τους σημάδευαν. 

Υπενθυμίζεται ότι το κλιμάκιο οκτώ ανδρών του Λιμενικού Σώματος δέχθηκε την επίθεση ενώ έβγαινε από σπίτι όπου είχε προηγηθεί έρευνα παρουσία εισαγγελέα, έπειτα από πληροφορίες που έλαβε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ένας από τους λιμενικούς υπέστη τραυματισμό από μαχαιριές στον μηρό, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στους λιμενικούς κάποια από τα άτομα κατάφεραν να τους αποσπάσουν δύο τσαντάκια με τα ιδιωτικά τους όπλα.

Η επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Στη διάρκεια της έρευνας των λιμενικών εντοπίστηκε 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης μία ζυγαριά ακριβείας ενώ συνελήφθησαν δύο γυναίκες εκ των οποίων η μία κατάφερε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Η έρευνα των λιμενικών στο οίκημα στα Εξάρχεια ξεκίνησε όταν κλιμάκιο του σώματος εντόπισε στο λιμάνι του Πειραιά έναν Ιρακινό με ναρκωτικές ουσίες, ο οποίος τους έδωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το λιμενικό τα στελέχη του Σώματος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα.