Ψήφισαν… ασυνεννοησία οι φοιτητές

Ψήφισαν… ασυνεννοησία οι φοιτητές

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αίγλη Ζαππείου και στον Σπόρτινγκ εκτός από τα πανεπιστημιακά κτίρια οργανώθηκαν χθες φοιτητικές εκλογές. Για μία ακόμη χρονιά στιγματίστηκαν από αδυναμία συνεννόησης των παρατάξεων, έκτροπα, αλλά και υποτονικό κλίμα.

Συγκεκριμένα, στο Πάντειο, λίγο μετά τις 12 και ενώ η διαδικασία είχε ξεκινήσει, ομάδα περίπου 50 ατόμων εισήλθε με επιθετικές διαθέσεις. «Φορούσαν κράνη και κουκούλες, ενώ κρατούσαν καδρόνια και ρόπαλα στα χέρια», περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας στην «Κ», «βγείτε όλοι έξω, γιατί θα σας κάψουμε ζωντανούς φώναζαν». Οι παρατάξεις αποφάσισαν ομόφωνα, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, την αναβολή των εκλογών. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, με ομάδα αναρχικών να μπαίνει στον χώρο των εκλογών, σκίζοντας αφίσες και απειλώντας, ενώ καταγγέλλεται ότι τραυματίστηκε φοιτήτρια. Ωστόσο, η διαδικασία συνεχίστηκε.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από την άλλη, η απόκλιση απόψεων μεταξύ της αυτοδύναμης ΠΑΣΠ και των υπόλοιπων παρατάξεων μοιάζει να αποδυναμώνει τον ίδιο τον θεσμό των φοιτητικών εκλογών. «Το κτίριό μας επί της Πατησίων έχει κριθεί ακατάλληλο για τη διεξαγωγή εκλογών», σημειώνει στέλεχος της ΔΑΠ, «περιμέναμε από την ΠΑΣΠ να προτείνει άλλο χώρο, όπου θα μπορούσαν απρόσκοπτα να διεξαχθούν οι εκλογές». Η ΠΑΣΠ επέλεξε τον Σπόρτινγκ στον Αγιο Ελευθέριο, χώρο που δεν εγκρίνουν οι υπόλοιπες παρατάξεις, με το επιχείρημα ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για διαφανή έκβαση. Ετσι, οι υπόλοιπες παρατάξεις φέρονται αποφασισμένες να μην αναγνωρίσουν το φετινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Αντίστοιχη ασυνεννοησία επικρατεί και στο Οικονομικό της Νομικής Αθηνών. Εν προκειμένω, η κάλπη για όλους τους συμμετέχοντες έχει στηθεί εντός του κτιρίου, αλλά η ΔΑΠ έχει στήσει μια άλλη, δική της, στην Αίγλη του Ζαππείου. «Πάγια θέση μας είναι οι φοιτητικές εκλογές να διεξάγονται σε ενιαία κάλπη, αλλά ταυτόχρονα με τις απαραίτητες εγγυήσεις για μια ομαλή και καθαρή διαδικασία», λέει στην ανακοίνωσή της η ΔΑΠ, «στην περίπτωση του τμήματος αυτού, οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν πληρούνται». Ωστόσο, μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε διαλευκανθεί πώς θα υπολογιστεί το αποτέλεσμα και ποιοι θα το αναγνωρίσουν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή