Ελληνική διάκριση στον χώρο των ευρωπαϊκών think tanks

Ελληνική διάκριση στον χώρο των ευρωπαϊκών think tanks

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Έλληνας εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικών Ινστιτούτων (ΕΝΟΡ), στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες. Ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Παναγιώτης Κακολύρης αναδείχθηκε ένα από τα δύο εκλεγμένα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο επταμελές ΔΣ.

Η διάκριση για το think tank της Νέας Δημοκρατίας έρχεται την ώρα που κορυφώνεται η προσπάθεια ενίσχυσης της δραστηριότητάς του και της διεθνούς του παρουσίας και ενώ στις Βρυξέλλες χτίζονται διαρκώς γέφυρες με τη ΝΔ ως την επόμενη κυβέρνηση της χώρας. 

To ENOΡ αποτελείται από 51 πολιτικά ιδρύματα, από 22 χώρες της ΕΕ και δραστηριοποιείται σε θέματα προώθησης του πολιτικού διαλόγου, της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, ενώ το επόμενο διάστημα σχεδιάζει σημαντικές παρεμβάσεις στη μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Επικεφαλής των σχετικών δράσεων ορίστηκε ο έλληνας εκπρόσωπος ο οποίος θα συντονίσει μια σειρά ανοικτών εκδηλώσεων και συζητήσεων στις χώρες της ΕΕ.

Ο Παναγιώτης Κακολύρης είναι επίσης Κύριος Ερευνητής στο ΚΕΔΕΠΟΔ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επικεφαλής του Πολιτικού και Εκλογικού Παρατηρητηρίου electiosnet.org. Πρόσφατα ήταν ανάμεσα στους συντάκτες μελέτης για τον Ευρωσκεπτικισμό και τον εθνολαϊκισμό που εξέδωσε το Martens Center for European Studies και της έκδοσης «Ξανασυνδέοντας την Ευρώπη με τους πολίτες της» (ENOP) ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια. Ανάμεσά τους, το Deutsche Welle Global Media Forum, με θέμα «Social Media, λαϊκισμός και το μέλλον της Ευρώπης στην εποχή της μετά-αλήθειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή