Ορφανός – Ταχιάος στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη

Ορφανός – Ταχιάος στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «μάχη» για τον δήμο Θεσσαλονίκης κορυφώνεται σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν την κάλπη, με τις δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν μία τριάδα που αναμένεται να ξεχωρίσει.

Σύμφωνα με την έρευνα της Opinion Poll, ο Ν. Ταχιάος προηγείται στις προτιμήσεις του κόσμου με ποσοστό 16,2 %, ενώ στη 2η θέση βρίσκεται ο Γιώργος Ορφανός με ποσοστό 14,3%. Στην 3η θέση αλλά κοντά σε ποσοστό, βρίσκεται ο Κ. Ζέρβας με 12,4.

Πριν από ένα μήνα πάλι με βάση έρευνα της Opinion Poll, τα ποσοστά τους ήταν 15.7%, 12.3% και 9.8% αντίστοιχα.

Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι ή ενισχύονται οριακά (π.χ η Κ. Νοτοπούλου από 6.5% εμφανίζεται με 8.2% ) ή παραμένουν στα ίδια ποσοστά ( π.χ ο Π. Ψωμιάδης που εμφανίζεται με 7% έναντι 6.9% πριν ένα μήνα) ή εμφανίζουν καθαρή πτώση όπως στην περίπτωση του Σ. Βούγια που από 9.7% πέφτει στο 7%. Έτσι δημιουργείται μια δεύτερη τριάδα με την Κ. Νοτοπούλου να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι βρίσκονται με πολύ μικρότερα ποσοστά και ένα μεγάλο τμήμα τους δεν συγκεντρώνει πάνω από 1% ή και βρίσκονται γύρω στο 1%. Άλλωστε, πάνω από 2%, μόνο οι κ.κ Λεκάκης, Αηδονόπουλος και Ζαριανόπουλος συγκεντρώνουν.

Πανίσχυρος Τζιτζικώστας

Όσον αφορά στις Περιφερειακές Εκλογές, ο Τζιτζικώστας εμφανίζεται πανίσχυρος στον Δήμο Θεσσαλονίκης με ποσοστό 53. 2 % , ενώ υπάρχει και ένα σημαντικό τμήμα αναποφάσιστων, από το οποίο « έχει να εισπράττει» ένα τουλάχιστον τμήμα τους. Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι τόσο εμφανές, που είναι καθαρό ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνει ένα δυνατό bonus στον Α. Τζιτζικώστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή