ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με λουκέτο απειλεί την αγορά «Καπάνι» στη Θεσσαλονίκη ο ΕΦΕΤ

Με λουκέτο απειλεί την αγορά «Καπάνι» στη Θεσσαλονίκη ο ΕΦΕΤ

Αυστηρότατο μήνυμα προς τους καταστηματάρχες της αγοράς Βλάλη έστειλε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Πολυχρόνης Πολυχρονίου, μετά από σύσκεψη στα γραφεία του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα να απειλείται πλέον με λουκέτο η ιστορική αγορά «Καπάνι» στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολυχρονίου σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι εάν δεν υπάρξει ανασύσταση της αγοράς μετά τις εκλογές, θα επέλθει το κλείσιμο της. «Λίγες μέρες πριν την εορτή του Πάσχα, σεβόμενοι την αγορά, δηλώσαμε ότι ο ΕΦΕΤ δυσκολεύεται να εγγυηθεί την ασφάλεια των τροφίμων στη Δημοτική Αγορά Θεσσαλονίκης "ΚΑΠΑΝΙ" λόγω επιβαρυμένου περιβάλλοντος. Τα τρόφιμα εισέρχονται το πρωί ασφαλή και ποιοτικά και το βράδυ, αλλά κυρίως την επομένη το πρωί, δεν είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά κ. Πολυχρονίου.

Όπως δήλωσε, σύμφωνα με το voria.gr, «σήμερα είμαστε εδώ για να αποσύρουμε, με μία δήλωσή μας, την εμπιστοσύνη στα τρόφιμα που διακινούνται στο "ΚΑΠΑΝΙ", με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους καταναλωτές, την αγοραστική κίνηση εκεί και τις επιχειρήσεις».

Μάλιστα, τόνισε ότι ο ΕΦΕΤ θα προβεί στο κλείσιμο ευθύς αμέσως, εκτός εάν, πέρα από την αυστηρή ελεγκτική παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιών, εξασφαλιστεί η μόνιμη υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων στον χώρο.

Αναλυτικά τα αιτήματα του ΕΦΕΤ:

– Ενίσχυση του νυχτερινού φωτισμού

– Αυστηρή και αποτελεσματική περιφρούρηση του χώρου τη νύχτα

–  Eπιδιόρθωση δαπέδων και οροφής

– Συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων την ημέρα

– Ενδυνάμωση του προγράμματος απεντόμωσης και προστασίας από τρωκτικά κλπ

– Κατάργηση των υπογείων αποθηκευτικών χώρων

– Προβολή των τροφίμων μόνο στη βάση των «ορθών πρακτικών» όπως αυτές από τον Νόμο προβλέπονται (ψυγεία, προθήκες, θερμοκρασίες κλπ)

– Ευπρεπισμό των καταστημάτων και την κατάλληλη κατάρτιση του προσωπικού

– Ενίσχυση των μέτρων καθαριότητας, πλύσης και γενικής υγιεινής του χώρου

– Ό,τι άλλο απαιτηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες

«Εάν όλα αυτά μαζί δεν συμβούν, ΤΕΛΟΣ», τόνισε εμφατικά ο κ. Πολυχρονίου.