ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θέλω να νικήσω μαμά»: Οι μητέρες των πρωταθλητών θυμούνται

«Θέλω να νικήσω μαμά»: Οι μητέρες των πρωταθλητών θυμούνται

«Πονάω μαμά», «Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο μαμά», «Θέλω να νικήσω μαμά», «Το μετάλλιο είναι για εσένα μάμα». Μητέρες και πρωταθλητές, μία σχέση ιδιαίτερη. Η μητέρα θα πάει το παιδάκι στο γυμναστήριο, η μητέρα θα του σκουπίσει τα δάκρυα σε ένα κακό αποτέλεσμα, η μητέρα θα κλάψει στη νίκη. Αυτή η μητέρα, η μητέρα του αθλητή, τιμήθηκε σήμερα σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή του World Outdoor Gymnastics Gala (WOGG). Και οι μητέρες που βρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση είχαν τόσα να πουν.

«Θέλω να νικήσω μαμά»: Οι μητέρες των πρωταθλητών θυμούνται-1
«Στα μάτια των άλλων μητέρων που είναι εδώ, μαζί μας, βλέπω πτυχές του εαυτού μου. Σε αυτά διαβάζω τους ίδιους φόβους και ανιχνεύω παρόμοιες διαδρομές. Η μητέρα του αθλητή πολλές φορές γίνεται και ο… σάκος του μποξ. Είναι το πρόσωπο που θα ξεσπάσει ο αθλητής, όταν δεν μπορεί να ξεσπάσει στον προπονητή ή στον / στην σύντροφό του», δήλωσε η Ζωή Βαρέλη Στεφανίδη και θυμήθηκε τις στιγμές που η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του ακοντισμού, η Κατερίνα, όταν ήταν στην εφηβεία είχε πρόβλημα με τα κιλά.
Η μητέρα του Λευτέρη Πετρούνια είχε μετατρέψει το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της σε κρεβάτι προκειμένου ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, όταν ήταν μικρός, να κοιμάται στη διαδρομή από το σπίτι στο προπονητήριο. «Όλες οι μαμάδες έχουμε κλάψει με τα παιδιά μας για αυτό που αυτά θεωρούσαν αποτυχία, χωρίς όμως να είναι, και έχουμε κλάψει για τις νίκες τους», δήλωσε η Σοφία Μποτσίου Πετρούνια και αναφερόμενη στη διοργάνωση του World Outdoor Gymnastics Gala, πρόσθεσε: «Μέσα από αυτή τη διοργάνωση ο κόσμος θα μπορέσει να καταλάβει καλύτερα τη γυμναστική».

Το World Outdoor Gymnastics Gala θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Θα πάρουν μέρος είκοσι Olympians από 20 διαφορετικές χώρες, καθώς και  Έλληνες πρωταθλητές, και θα αντιμετωπίσουν τον τέλειο τους εαυτό σε ψηφιακή μορφή. Τα έσοδα από τη δεξίωση που θα ακολουθήσει θα διατεθούν στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για την προετοιμασία των αθλητών μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο το 2020. «Όπως ο ρόλος της μητέρας έχει συνδεθεί με τη λέξη προσφορά, έτσι και το WOGG θα διαθέσει τα έσοδα από τις VIP προσκλήσεις στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία προκειμένου να βοηθήσει το έργο της. Το World Outdoor Gymnastics Gala θα αναβαθμίσει την γυμναστική και θα δώσει στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στο διεθνή χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων. Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες», δήλωσε ο εκ των εμπνευστών της διοργάνωσης Γιάννης Πάνου.

Στη γυμναστική ο ρόλος της μητέρας είναι ιδιαιτέρως πολύτιμος και σε αυτόν αναφέρθηκε η εκπρόσωπος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Μαρία Παπαδοπούλου: «Στη γυμναστική τα παιδιά αρχίζουν μικρά και οι μαμάδες είναι αυτές που τα φέρνουν στο γυμναστήριο. Η ΕΓΟ συνεργάζεται με τους ανθρώπους του WOGG ώστε να διοργανωθεί ένα εκπληκτικό event».

Στην εκδήλωση για τις μητέρες του WOGG παρούσες ήταν, μεταξύ άλλων, οι μητέρες των Δημοσθένη Ταμπάκου, Λευτέρη Πετρούνια, Κατερίνας Στεφανίδη, Βλάση Μάρα, Βασιλικής Μιλλούση, Μορφούλας Ντώνα, Βαρβάρας Φίλιου, Ευαγγελίας Πλατανιώτη, Εβελίνας Παπάζογλου, Νίκου Ηλιόπουλου κ.α.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης τιμήθηκε ο αθλητής της ενόργανης Γεώργιος Προβιάς, ο οποίος σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.