Αυξήσεις, βαρέα και ανθυγιεινά για τις σχολικές καθαρίστριες

Αυξήσεις, βαρέα και ανθυγιεινά για τις σχολικές καθαρίστριες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες αυξήσεις 10% στους μισθούς των σχολικών καθαριστριών, αλλά και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ανακοινώνει προσεχώς η κυβέρνηση, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, με εγκύκλιο, καλεί του δήμους που δεν έχουν συμμορφωθεί με την κείμενη νομοθεσία να υπογράψουν άμεσα με τις εργαζόμενες διετείς συμβάσεις και να τους χορηγήσουν είδη ατομικής προστασίας (γάντια κ.λπ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη αύξηση που δίνεται στις σχολικές καθαρίστριες τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και επί υπουργίας Πάνου Σκουρλέτη στο υπουργείο Εσωτερικών είχε δοθεί αύξηση 10% στην αμοιβή τους ανά αίθουσα.

Με την εγκύκλιο, ο κ. Χαρίτσης ζητεί από τους δήμους που δεν έχουν συμμορφωθεί με το υπάρχον νομικό πλαίσιο να συνάψουν άμεσα διετείς συμβάσεις (για δύο σχολικές χρονιές, έναντι μιας που ήταν μέχρι σήμερα) και να χορηγήσουν μέσα ατομικής προστασίας, καθώς και φρέσκο γάλα στους χώρους εργασίας. Ο υπουργός Εσωτερικών έχει στα χέρια του λίστα με τους δήμους που δεν έχουν συμμορφωθεί, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες εκπροσώπων του κλάδου για το θέμα. Μάλιστα, κατά τη συνάντηση που είχε τον περασμένο Νοέμβριο με εκπροσώπους των σχολικών καθαριστριών ο κ. Χαρίτσης, είχε στηλιτεύσει το εργασιακό τους καθεστώς και είχε δεσμευθεί για τη θωράκιση των δικαιωμάτων τους.

Κατόπιν αυτών, εκδόθηκε η συγκεκριμένη εγκύκλιος στην οποία υπογραμμίζεται ότι οι δήμοι στους οποίους απεστάλη θα πρέπει μέχρι τις 31 Mαΐου να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία από τις σχολικές επιτροπές και να συμπληρώσουν έναν πρότυπο πίνακα με την ονομασία «Sxolkatharist» και στη συνέχεια να τον αναρτήσουν στον ειδικό διαδικτυακό τόπου που έχει δημιουργηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή