Επίθεση «Ρουβίκωνα» με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη (φωτογραφίες – βίντεο)

Επίθεση «Ρουβίκωνα» με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη (φωτογραφίες – βίντεο)

1' 5" χρόνος ανάγνωσης

Σε επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, που βρίσκεται δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ, προχώρησε νωρίς το πρωί ο «Ρουβίκωνας».

Μέλη της αναρχικής ομάδας που επέβαιναν σε πέντε μηχανές πέρασαν έξω από το σπίτι και πέταξαν μπογιές στην περίφραξη και εξαφανίστηκαν. Φεύγοντας έριξαν στο οδόστρωμα και ένα καπνογόνο για να ξεφύγουν ανενόχλητοι. 

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε στην γύρω περιοχή και, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές, ωστόσο αργότερα τα άτομα αυτά αφέθηκαν ελεύθερα.

Επίθεση «Ρουβίκωνα» με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη (φωτογραφίες – βίντεο)-1

Επίθεση «Ρουβίκωνα» με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη (φωτογραφίες – βίντεο)-2
Επίθεση «Ρουβίκωνα» με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη (φωτογραφίες – βίντεο)-3

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ και την πρεσβεία των ΗΠΑ μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

Στις 8 Ιανουάριου του 2019, περίπου δέκα άτομα του  «Ρουβίκωνα» επιβαίνοντας σε δίκυκλα, πέταξαν τα ξημερώματα μπογιές στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Επίθεση «Ρουβίκωνα» με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη (φωτογραφίες – βίντεο)-4

Λίγες μέρες αργότερα, στις 25/1, άγνωστοι έγραψαν στους εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας του πρέσβη των ΗΠΑ συνθήματα, όπως «Μακεδονία γη ελληνική». 

Η επίθεση αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού σε έναν από τους θεωρητικά καλύτερα φυλασσόμενους στόχους και εντάσσεται στο μπαράζ δράσεων και επιθέσεων με αίτημα την απελευθέρωση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται ακόμα οι φθορές στο εκλογικό περίπτερο του δημάρχου Γλυφάδας, Γεώργιου Παπανικολάου στις 04:45 π.μ., η επίθεση με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ στην Τοσίτσα στις 05:50 καθώς και η επίθεση με μολότοφ στη διμοιρία κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ χθες μετά το τέλος της πορείας για τον Κουφοντίνα. 

Επίθεση «Ρουβίκωνα» με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη (φωτογραφίες – βίντεο)-5