ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινική δίωξη σε βάρος δύο δημοσιογράφων

Ποινική δίωξη σε βάρος δύο δημοσιογράφων

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος των δύο δημοσιογράφων που πρωταγωνίστησαν τον Σεπτέμβριο του 2016 σε επεισόδιο στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δίωξη ασκήθηκε μετά από εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε με αφορμή μήνυση που κατέθεσε σε βάρος των δύο δημοσιογράφων, ο δημοσιογράφος και μέλος της κυβερνητικής αποστολής, Γιώργος Χριστοφορίδης, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι, πλέον, είχαν χρεώσει στο δωμάτιό του υπογράφοντας με το όνομα του, τα ποτά που παρήγγειλαν στο μπαρ του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της πλαστογραφίας, οι δύο ανταποκριτές στις ΗΠΑ, φορώντας περούκες, μπήκαν στο μπαρ του ξενοδοχείου Westing Grand Central, όπου κατέλυε η ελληνική διπλωματική αποστολή που θα ελάμβανε μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό, παρήγγειλαν και χρέωσαν τα ποτά στο δωμάτιο του μηνυτή, τότε συμβούλου του Νίκου Παππά, υπογράφοντας με το όνομα "Χριστοφορίδης". Για το συγκεκριμένο περιστατικό ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων έχει ισχυριστεί σε τηλεοπτική εκπομπή, λίγες ημέρες μετά το επεισόδιο, πως ήταν ο συνάδελφός του που υπέγραψε για τη χρέωση των ποτών με το όνομα «ενός φίλου δημοσιογράφου», εννοώντας τον μηνυτή.

Η δίκη για την πλαστογραφία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 22 Οκτωβρίου 2019.

Για το θέμα ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης δήλωσε: «Ο κ. Παππάς αφού πρώτα στη μήνυση που υπέβαλα εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση κρύφτηκε πίσω από την υπουργική του ασυλία, έβαλε μετά τον μετακλητό του υπάλληλο και πρώην εκδότη του Χωνιού να με μηνύσει και να κάνει σήμερα δηλώσεις για να αποκτήσει λίγη δημοσιότητα πάνω στο όνομα Δημάδης.

Είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο εγώ ως δημοσιογράφος που ζω και εργάζομαι μόνιμα στην Αμερική να μην έχω ουδέποτε κατηγορηθεί από τις αμερικανικές αρχές για οποιαδήποτε αβλεψία ή παρανομία κατά το ρεπορτάζ μου, και στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ να έχω ένα μετακλητό ΧΩΝΙ να με πιάνει στο στόμα του επειδή θέλει να κάνει καριέρα ως πολιτευτής, μετακλητός, σύμβουλος του Υπουργού-συμμαθητή Πετσίτη.

Ο μετακλητός υπάλληλος του κ. Παππά θα πάρει τις απαντήσεις των αμερικανικών αρχών στο ποινικό δικαστήριο όπως τις πήρε και στο αστικό δικαστήριο που κλήθηκε να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση όπου εκεί αντί για police report που υποστήριζε ότι έχει στα χέρια του από τις αμερικανικές αρχές εμφάνισε κάτι φωτοτυπίες του ΧΩΝΙΟΥ.

Το ίδιο θα συμβεί και με το ΑΠΕ το οποίο οφείλει να μεταδώσει την είδηση για τον υπόδικο Διευθυντή του κ. Ψύλλο – επίσης υπάλληλο του κ. Παππά – ο οποίος μετά από ποινική δίωξη της εισαγγελίας Αθηνών βρίσκεται σήμερα υπόδικος για συκοφαντική δυσφήμιση στη μήνυση που κατέθεσα εναντίον του αλλά κρύβεται από τα δικαστήρια. Δυστυχώς για τους υπαλλήλους του κ. Παππά, αυτοί δεν χαίρουν ασυλίας όπως ο πολιτικός τους προϊστάμενος.

Από τη Νέα Υόρκη όπου διαμένω, αδημονώ να ταξιδέψω στην Αθήνα όσες φορές κι αν χρειαστεί για να τα λέμε συχνά στα δικαστήρια με τις επιπλέον μηνύσεις για ψευδορκία που περιμένουν τους τύπους αυτούς.

Τους εύχομαι να έχουν αρκετές αποταμιεύσεις από το όσο διάστημα πληρώνονται από το κράτος ως μετακλητοί υπάλληλοι του Παππά γιατί θα τις χρειαστούν για την νομική τους υπεράσπιση μέχρι τέλους».