Αναστάτωση στους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για τη μείωση της άδειας

Αναστάτωση στους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για τη μείωση της άδειας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση επικρατεί από χθες στις τάξεις των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., μετά την απόφαση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ημερών συνδικαλιστικής άδειας που δικαιούνται τα μέλη των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων ενώσεων.

Στη χθεσινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο κάνει λόγο για εξορθολογισμό του πλαισίου κατά τα πρότυπα όσων ισχύουν για τις συνδικαλιστικές άδειες στο Δημόσιο. Έτσι, από την έναρξη εφαρμογής της νέας απόφασης μόνον ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων -ενδεικτικά- θα δικαιούνται άδεια έως και 30 ημέρες το μήνα. Τα υπόλοιπα μέλη θα δικαιούνται από 9 έως 15 ημέρες.  

Στα πρωτοβάθμια σωματεία αντίστοιχα, μόνο ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας θα δικαιούνται συνδικαλιστική άδεια, η οποία μάλιστα δεν θα υπερβαίνει τις 5 ημέρες το μήνα. Η κίνηση ερμηνεύεται από ορισμένους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. ως προσπάθεια φίμωσης τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή