ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους δρόμους οι μαθητές για την Κλιματική Αλλαγή (φωτογραφίες)

Στους δρόμους οι μαθητές για την Κλιματική Αλλαγή (φωτογραφίες)

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε εμείς η γενιά της αλλαγής», οι μαθητές κρατώντας πλακάτ με συνθήματα για τη διάσωση του περιβάλλοντος και του πλανήτη πραγματοποίησαν πορεία για την Κλιματική Αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μαθητές ξεκίνησαν από την πλατεία του Μοναστηρακίου και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων, όπου παρέδωσαν το κείμενο αιτημάτων στους εκπροσώπους της ελληνικής Πολιτείας.

stoys-dromoys-oi-mathites-gia-tin-klimatiki-allagi-fotografies0

Σε συνεννόηση με τη διεθνή μαθητική/φοιτητική ομάδα Fridays For Future (FFF), η ελληνική ομάδα FFF Athens είναι υπεύθυνη για την οργάνωση της εκδήλωσης.

stoys-dromoys-oi-mathites-gia-tin-klimatiki-allagi-fotografies1

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της, «στις 30 Νοεμβρίου 2015, την παραμονή της έναρξης της Διεθνούς Διάσκεψης του Παρισιού για το Κλίμα (COP21), μαθητές, φοιτητές, πολίτες όλου του κόσμου και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών διοργάνωσαν το 1ο Climate Strike, με τρία κύρια αιτήματα:Τη μετάβαση σε 100% "καθαρές" και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τον άμεσο τερματισμό των εξορύξεων ορυκτών καυσίμων. Την υποστήριξη των θυμάτων της κλιματικής αλλαγής, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στις πιο ευάλωτες κοινωνικά & οικονομικά ομάδες παγκοσμίως. Οι μαθητές επέλεξαν την 24η Μαΐου, για να διαδηλώσουν «ώστε να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για ένα βιώσιμο πλανήτη, με ισότητα και δικαιοσύνη για όλους».

stoys-dromoys-oi-mathites-gia-tin-klimatiki-allagi-fotografies2

stoys-dromoys-oi-mathites-gia-tin-klimatiki-allagi-fotografies3

stoys-dromoys-oi-mathites-gia-tin-klimatiki-allagi-fotografies4

stoys-dromoys-oi-mathites-gia-tin-klimatiki-allagi-fotografies5

stoys-dromoys-oi-mathites-gia-tin-klimatiki-allagi-fotografies6

stoys-dromoys-oi-mathites-gia-tin-klimatiki-allagi-fotografies7

stoys-dromoys-oi-mathites-gia-tin-klimatiki-allagi-fotografies8