Πως έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στην εξιχνίαση της δολοφονίας Γραικού (βίντεο)

Πως έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στην εξιχνίαση της δολοφονίας Γραικού (βίντεο)

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπόθεση εξαφάνισης του 59χρονου επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού από την περιοχή της Χαλάστρας τον Νοέμβριο του 2016 είχε απασχολήσει το πανελλήνιο.

Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε καθώς χθες οι Αρχές εντόπισαν τη σορό του εξαφανισθέντα σε αγροτική έκταση στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Πως έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στην εξιχνίαση της δολοφονίας Γραικού (βίντεο)-1

Τον 59χρονο σκότωσε ένας 46χρονος άνδρας ο οποίος συνελήφθη έπειτα από σχετικό ένταλμα της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, οι Αρχές έχοντας επικεντρώσει τις έρευνές τους σε αγροτική έκταση του χωριού Ανατολικό Θεσσαλονίκης, ζήτησαν τη συνδρομή και τη συνεργασία ομάδας επιστημόνων – ερευνητών του ΑΠΘ για την εξερεύνηση του υπεδάφους με εξειδικευμένη μέθοδο.

Έτσι, πραγματοποιήθηκε γεωφυσική διασκόπηση σε μεγάλη αγροτική έκταση πέραν των ορίων ιδιοκτησίας του δράστη. Αποτέλεσμα ήταν ο εντοπισμός φορτηγού οχήματος του θύματος σε βάθος και μάλιστα σε θέση ανατροπής.

Εξεταζόμενος ο δράστης, ομολόγησε την πράξη του, ενώ υπέδειξε ένα σημείο κοντά στο όχημα που βρέθηκε, όπου είχε θάψει τη σωρό του Δημήτρη Γραικού η οποία εντοπίστηκε και ανασύρθηκε έπειτα από εκσκαφή που πραγματοποιήθηκε με σκαπτικό μηχάνημα.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ, μετά το έγκλημα ο δράστης άνοιξε τρύπα με το σκαπτικό μηχάνημα στην αγροτική περιοχή κοντά στο εκτροφείο το , πέταξε μέσα το αυτοκίνητο το οποίο αναποδογύρισε, έριξε χώμα και από πάνω μεγάλη ποσότητα κοπριάς.

Πως έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στην εξιχνίαση της δολοφονίας Γραικού (βίντεο)-2

Όσον αφορά στον τρόπο που έχασε τη ζωή του ο Δημήτρης Γραικός, ο αστυνομικός περιορίστηκε στο να πει ότι «δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο αντικείμενο».

Σύμφωνα με τη συνέντευξη τύπου, το θύμα περίμενε τον δράστη στον στάβλο του 46χρονου φερόμενου ως δολοφόνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή