Η καθηγήτρια Μαρία Ευθυμίου απαντά στις απειλές: «Σιγά και μην φοβηθούμε»

Η καθηγήτρια Μαρία Ευθυμίου απαντά στις απειλές: «Σιγά και μην φοβηθούμε»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αλλά και το κύμα συμπαράστασης στην αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου η οποία δέχεται απειλές από φοιτητές που αυτοπροσδιορίζονται  ως αναρχικοί.

Η Μαρία Ευθυμίου, όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η Καθημερινή στο φύλλο της Παρασκευής,  δέχεται απειλές ότι εάν δεν αλλάξει τακτική «θα τους βρει απέναντί της», ενώ την κατηγορούν ότι τονίζει την ανάγκη για εθνική συμφιλίωση και ενότητα μεταξύ των Ελλήνων.

Η κυρία Ευθυμίου απάντησε εκ νέου στις απειλές φωτογραφιζόμενη για την Athens Voice (από όπου και η σχετική φωτογραφία) με το σύνθημα, «Σιγά και ,μη φοβηθούμε». σήμερα με εκπροσωπεί κι αντιπροσωπεύει με τρεις μόνο φωτογραφίες: «Σιγά και μην φοβηθούμε!».

Η καθηγήτρια Μαρία Ευθυμίου απαντά στις απειλές: «Σιγά και μην φοβηθούμε»-1

Πηγή: ATHENS VOICE

Η κ. Ευθυμίου, εκτός από τις εξαίρετες διδασκαλίες της και τα σεμινάρια, έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στην πρώτη σειρά των καθηγητών που διαμαρτύρονται για αυθαίρετες καταλήψεις των σχολών και για τη διακοπή των μαθημάτων. Χαραγμένη ακόμη είναι στη μνήμη η διαμαρτυρία της μαζί με άλλους καθηγητές και φοιτητές της σχολής στις 23 Οκτωβρίου 2014 κατά των λίγων που το ίδιο πρωί είχαν αποφασίσει κατάληψη και «λουκέτο» στη σχολή.

Την Τρίτη, λοιπόν, το απόγευμα και κατά τη διάρκεια εξέτασης μαθήματος που διδάσκει η κ. Ευθυμίου, άτομα που υπογράφουν ως «αναρχικό στέκι φιλοσοφικής» πέταξαν κείμενα στην αίθουσα εξέτασης και έγραψαν συνθήματα στα γραφεία των καθηγητών της σχολής.

Ιδού τι της καταλογίζουν, όπως αναφέρει το κείμενο που πέταξαν: «Τα μαθήματά της περιέχουν ταξική μεροληψία και ιδεολογική προπαγάνδα, με απώτερό της στόχο να διαμορφώσει πειθήνιες στο καπιταλιστικό σύστημα συνειδήσεις». Και λίγο παρακάτω προσθέτουν: «Η Ευθυμίου αποτελεί το είδος του πανεπιστημιακού που αγαπάμε να μισούμε. Κατά καιρούς, διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση που επικρατεί εντός των πανεπιστημίων τριγυρίζει στους διαδρόμους της σχολής, κρατώντας χαρτόνια που γράφουν “ΑΕΙ χώροι μάθησης και εργατικότητας, ΟΧΙ ανομίας, αυθαιρεσίας και διάλυσης”, “Φτάνει πια! Σχολές ανοικτές” και άλλα αντίστοιχα. Στις συνεντεύξεις που δίνει, ως πιστός παπαγάλος του συστήματος “της τάξης και της ασφάλειας”, έχει ταχθεί επανειλημμένως εναντίον τόσο των φοιτητικών και εργατικών διεκδικήσεων όσο και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, φροντίζοντας πάντα να τονίζει την ανάγκη για εθνική συμφιλίωση και ενότητα μεταξύ των Ελλήνων. Σύμφωνα με την κ. Ευθυμίου “τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν μεταβληθεί σε χώρους ανομίας, καταστροφών, καταλήψεων και βανδαλισμών από άτομα τα οποία βάζουν διάφορες ταμπέλες στους εαυτούς τους για να καλύψουν την αθλιότητά τους”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή