Χειροπέδες και στον αρχηγό της σπείρας που ανατίναζε ATM

Χειροπέδες και στον αρχηγό της σπείρας που ανατίναζε ATM

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη μετά από έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και ο 40χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της σπείρας που ανατίνασσε ΑΤΜ για να αρπάξει τις κασετίνες με τα χρήματα και εξαρθρώθηκε μετά την τελευταία της επίθεση χτες στην Κερατέα.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος είχε αποφυλακιστεί το περασμένο φθινόπωρο. Είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για λαθρεμπόριο τσιγάρων, αλλά αμέσως μόλις βγήκε συνέστησε τη σπείρα για τη διάρρηξη των ΑΤΜ με έκρηξη.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο Μενίδι και θα ακολουθήσει τους συνεργούς του στη δικαιοσύνη.

Μετά τη σύλληψη του 40χρονου, αναζητείται πλέον μόνο ένας 20χρονος που είναι το τέταρτο μέλος της σπείρας.

Πως δρούσε η σπείρα

Τα μέλη της συμμορίας επέλεγαν ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένα είτε σε σημεία που δεν υπήρχαν κάμερες είτε σε καταστήματα που ήταν απομακρυσμένα και επομένως εφοδιάζονταν με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, ώστε αφενός να μπορούν να επιχειρήσουν με άνεση, σε συνάρτηση με το χρόνο ανταπόκρισης των αστυνομικών δυνάμεων και αφετέρου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Πριν την «επιχείρηση», μετέβαιναν αρκετές φορές στο σημείο, έλεγχαν όλους τους δρόμους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως εναλλακτικά δρομολόγια διαφυγής, ενώ πραγματοποιούσαν και πολλές διελεύσεις από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να υπολογίσουν την απόστασή του από το σημείο της έκρηξης.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν ως «ορμητήριο» οικία στην περιοχή του Ασπροπύργου, ενώ ως «επιχειρησιακά οχήματα», χρησιμοποιούσαν συνήθως κλεμμένα αυτοκίνητα, αλά για την μετάβαση τους στο σημείο του στόχου χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα συγγενών τους ή δικά τους, για να μην κινήσουν υποψίες. Για τον συντονισμό τους τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών, τα οποία μετά το τέλος της επιχείρησης κατέστρεφαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή