«Παράπονα» στον δήμο με ένα κλικ

«Παράπονα» στον δήμο με ένα κλικ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ευρέως γνωστό πως η γραφειοκρατία του δημοσίου τομέα της χώρας μας παραμένει ακμάζουσα, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι Ελληνες να απομακρύνονται από τον δημόσιο βίο.

Παράλληλα, ωστόσο, η παγκόσμια τάση στις πόλεις του κόσμου επικεντρώνεται σε χιλιάδες νέα τεχνολογικά εργαλεία, τα οποία γεφυρώνουν τους πολίτες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους δίνουν την ευκαιρία να επηρεάσουν τις αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή στις γειτονιές τους.

Μια τέτοια φωτεινή εξαίρεση φθάνει πλέον και στην Ελλάδα, χάρη σε μια πρωτοποριακή συνεργασία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με την εταιρεία προγραμματισμού Cloudcrew, η οποία δείχνει να χαράσσει τον δρόμο για την απλοποίηση των διαδικασιών στον δημόσιο τομέα. Ο λόγος για την καινοτόμο εφαρμογή «Citify», η οποία συνδέει τον πολίτη με τον δήμο του με το πάτημα ενός κουμπιού και έχει καταφέρει ήδη να τραβήξει τα βλέμματα της δημοσιότητας.

Η πλατφόρμα συνεργατικής αστικής διακυβέρνησης «Citify» είναι συμβατή με τα λειτουργικά συστήματα Android και iOS, και η χρήση της είναι δωρεάν για όλους.

Η φιλοσοφία της πλατφόρμας είναι απλή: με την εν λόγω υπηρεσία κάθε δημότης των δήμων Παπάγου-Χολαργού και Λυκόβρυσης-Πεύκης –αλλά σύντομα και άλλων δήμων– έχει την ευκαιρία να καταγράφει και να υποβάλλει προβλήματα που διαπιστώνει στην περιοχή του μέσα από μερικά κλικ στο κινητό του τηλέφωνο.

Δεκάδες αστικές προκλήσεις –από παράνομα παρκαρίσματα μέχρι ζημιές σε δημόσια περιουσία– μπορούν πλέον να καταγράφονται φωτογραφικά και να αναφέρονται στις Αρχές σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας στον πολίτη την ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά αλλά και άμεσα στα κοινά.

Η ευχρηστία της εφαρμογής είναι αξιοσημείωτη, καθώς καθίσταται δυνατόν και σε όσους από τους ηλικιωμένους χρησιμοποιούν smartphone να γλιτώνουν τη γραφειοκρατική και πολλές φορές εξαντλητική διαδικασία υποβολής παραπόνων στη δημόσια υπηρεσία της περιοχής τους.

«Το όραμά μας πάντα ήταν να δημιουργήσουμε μια έξυπνη πόλη. Τα καταφέραμε», γράφει η Cloudcrew στην ιστοσελίδα της, και, παρότι δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από την κυκλοφορία της εφαρμογής, η εταιρεία έχει κάθε λόγο να είναι ήδη υπερήφανη. Την προηγούμενη Πέμπτη 27 Ιουνίου, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού τιμήθηκε στο 4ο ετήσιο συνέδριο με τίτλο «Smart Cities – Digital Excellences 2019» λόγω της έξυπνης τεχνολογικής λύσης που έφερε η συνεργατική εφαρμογή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή