ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Ενισχύονται οι δυνάμεις – Εκκενώθηκε οικισμός (Φωτογραφίες)

Φωτιά στην Εύβοια: Ενισχύονται οι δυνάμεις – Εκκενώθηκε οικισμός (Φωτογραφίες)

Ενισχύονται οι δυνάμεις στη φωτιά στην περιοχή Μανίκια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14:15 και βρίσκεται σε εξέλιξη καίγοντας αγροτοδασική έκταση.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα, 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες, ενώ από αέρος στην κατάσβεση επιχειρούν πέντε αεροσκάφη CANADAIR και 4 ελικόπτερα.

Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί μία ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.)

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν πέντε υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Για τη φωτιά έχουν ειδοποιηθεί να συνδράμουν ακόμα τρεις υδροφόρες και δύο μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Μετά από εισήγηση του Επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου Ευβοίας, και μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο με ενέργειες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και την διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.

Φωτιά στην Εύβοια: Ενισχύονται οι δυνάμεις – Εκκενώθηκε οικισμός (Φωτογραφίες)-1