«Οχι» για τρίτη φορά από τους δικαστές Βόλου για άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

«Οχι» για τρίτη φορά από τους δικαστές Βόλου για άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τρίτη φορά το δικαστικό συμβούλιο του Βόλου απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για νέα άδεια από τις φυλακές, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα που είχε προτείνει να μην του δοθεί άδεια, διότι είναι αμετανόητος.

Οι δικαστές του Βόλου ομόφωνα απέρριψαν το αίτημα του αρχιεκτελεστή της 17Ν, παρά την πρόσφατη αντίθετη απόφαση του Αρείου Πάγου, που είχε κρίνει μετά από αναίρεση της πρώην Εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου, ότι το γεγονός  πως ο πολυισοβίτης είναι αμετανόητος για τα εγκλήματα της 17Ν, δεν επηρεάζει τη χορήγηση άδειας.

Το σκεπτικό αυτό του Αρείου Πάγου είχε έντονα επικριθεί, αλλά τελικά δεν μέτρησε για την απόφαση των δικαστών του Βόλου,όπως επίσης δεν μέτρησε και ο νέος Ποινικός Κώδικας, που μετέτρεψε σε πλημμέλημα από κακούργημα νέο αδίκημα που βαρύνει τελευταία τον Δημήτρη Κουφοντίνα, για ηθική αυτουργία σε στάση κρατουμένων.

Οι δικαστές του Βόλου, ομόφωνα με το υπ’ αριθμόν 134 βούλευμά τους και με εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αρνήθηκαν να δώσουν νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, κρίνοντας ότι είναι αμετανόητος, παραμένει σταθερός στην ίδια ιδεολογία της τρομοκρατικής οργάνωσης που υπήρξε το “χαλί” των στυγερών δολοφονιών της 17Ν και εκφράζει αυτή την εγκληματική ιδεολογία με κάθε ευκαιρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που δικαστές επιλήφθηκαν των αιτημάτων Κουφοντίνα, ουδέποτε δέχθηκαν τα αιτήματά του για άδεια από τις φυλακές.

Πάντως, εκτός από την χορήγηση άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν, εκτίει 11 φορές ιςόβια, αντιδράσεις έχουν προκαλέσει και οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που δίνει δυνατότητα στα έγκλειστα μέλη της 17Ν να μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για πρόωρη απόλυση με όρους από τις φυλακές.

Η διάταξη που αφορά όλους τους πολυισοβίτες και τους καταδισμένους για τα εγκλήματα της 17Ν ισχύει ήδη, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως αν κερδίσει τις εκλογές θα την καταργήσει.

Νομικοί όμως εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν αυτές οι ευνοίκές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα μπορούν να μην παράγουν αποτελέσματα αν καταργηθούν καθώς είναι ευνοίκότερες και υπερισχύουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή