Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη και σύλληψη για παράνομη μεταφορά-προώθηση μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη και σύλληψη για παράνομη μεταφορά-προώθηση μεταναστών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, καθώς φέρονται ότι μετέφεραν με επιβατικό όχημα επτά μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 26 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά-προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για τον άνθρωπο, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και παράβαση του ΚΟΚ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σύλληψη έγινε το πρωί όταν αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν στην Εγνατία Οδό (ύψος κόμβου Προφήτη) αυτοκίνητο με οδηγό τον 20χρονο και συνοδηγό τον 26χρονο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν. Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στα σήματα ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα σε αγροτική περιοχή στη Νυμφόπετρα.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου επτά μετανάστες, εκ των οποίων οι δύο στο χώρο αποσκευών, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε προγενέστερο χρόνο, εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή