ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κήρυξη έκτακτης ανάγκης στη Χαλκιδική

Κήρυξη έκτακτης ανάγκης στη Χαλκιδική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βόρειο Ελλάδα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έχουν θέσει σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες. Έχει ήδη δώσει εντολή προκειμένου κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή. Αυτό θα αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θόδωρο Καράογλου.

Στη Χαλκιδική ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης

Νωρις το πρωι θα γινει εκτακτη κυβερνητικη συσκεψη στη θεσσαλονικη για να γινει μια πρωτη αποτιμηση της καταστασης -στην περιοχη ηδη μεταβαινει και ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης