Αδειες υπερωρίας σε 162 από Γαβρόγλου

Αδειες υπερωρίας σε 162 από Γαβρόγλου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο παρά ένα των εθνικών εκλογών, συγκεκριμένα στις 5 Ιουλίου, ο τέως υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου χορήγησε άδειες υπερεργασίας, από δύο έως 50 ημέρες, σε 162 υπαλλήλους του υπουργείου. Αυτό κατήγγειλε, χθες, ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας. Το συμβούλιο κάνει λόγο για «την τελευταία αυθαίρετη πράξη (5-07-2019) της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας να διαχωρίσει τους εργαζομένους σε ημέτερους και μη».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων κ. Κώστας Κοτζαμπασάκης, μιλώντας χθες στην «Κ», ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στο υπουργείο (διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί) είναι περίπου 1.200 και άδεια έλαβε μόλις το 13,5%. Οι υπερωρίες που κάνει κάθε υπάλληλος φαίνονται από τη δημοσιοϋπαλληλική του κάρτα.

Ο νόμος ορίζει ότι κάθε υπάλληλος μπορεί να «αμειφθεί» για τις υπερωρίες του, είτε με χρήματα είτε με άδεια. Ο κ. Κοτζαμπασάκης ανέφερε ότι οι υπερωρίες δόθηκαν στους υπαλλήλους «για τη διαρκή και επιμελή υποστήριξη των υπηρεσιακών καθηκόντων τους εντός και εκτός υπηρεσίας». Οι υπερωριακές ώρες εκτός της έδρας της εργασίας βεβαιώνονται με απόφαση των προϊσταμένων κάθε υπηρεσίας.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τις 50 ημέρες άδεια, δηλαδή δύο μήνες, έλαβαν υπάλληλοι οι οποίο συνεργάστηκαν στενά με τον κ. Γαβρόγλου και τον βοηθούσαν στη Βουλή ή σε συσκέψεις εκτός υπουργείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή