Ο Π. Μπεχράκης στην ηγεσία για τον αντικαπνιστικό

Ο Π. Μπεχράκης στην ηγεσία για τον αντικαπνιστικό

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπικεφαλής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος αναλαμβάνει, με πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ο καθηγητής, πνευμονολόγος και διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Μπεχράκης.

Χθες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τον κ. Μπεχράκη, ο οποίος αποδέχθηκε την τιμητική πρόταση του υπουργού να τεθεί στο τιμόνι της Επιτροπής, που αναλαμβάνει την άμεση κατάρτιση σχεδίου δράσης για τη μείωση του καπνίσματος και την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση, διά στόματος και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει διαμηνύσει την απόφασή της να εφαρμοστεί πλήρως η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, αρχής γενομένης από τα δημόσια κτίρια και υπηρεσίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπεχράκης έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση. Και στις προηγούμενες απόπειρες του υπουργείου Υγείας για απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, το 2008 και το 2010, είχε αναλάβει συντονιστής της σχετικής επιτροπής. Δεν έχει, δε, διστάσει να στηλιτεύσει την ελληνική πολιτεία, όταν εγκατέλειψε σταδιακά την προσπάθεια, τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε δηλωμένη θετική ανταπόκριση του νόμου από το ευρύ κοινό.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπεχράκης είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιανουάριο 2016 και έχει ως σκοπό την ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, την υποστήριξη της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece, καθώς και όλων των δραστηριοτήτων που υλοποιούνται από το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Κύριος στόχος του Ινστιτούτου είναι η μείωση του καπνίσματος στην Ελλάδα, ειδικά στις νεαρές ηλικίες, μέσω πολλών δράσεων, όπως προληπτικές παρεμβάσεις στη μαθητική κοινότητα, σε ειδικά διαμορφωμένους εκπαιδευτικούς χώρους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τεγέα, παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού και δωρεάν διανομή του, πανελλήνια μαθητικά συνέδρια και κύκλους διαλέξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή