Μαζική η έξοδος των αδειούχων – Υψηλές θερμοκρασίες και την επόμενη εβδομάδα

Μαζική η έξοδος των αδειούχων – Υψηλές θερμοκρασίες και την επόμενη εβδομάδα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη είναι η κίνηση των ταξιδιωτών στα λιμάνια της Αττικής, καθώς ήδη από την Παρασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο μαζικό κύμα εξόδου του φετινού καλοκαιριού.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 27 απόπλοι πλοίων, 14 από τη Ραφήνα και 7 από το Λαύριο. Χθες από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου περισσότεροι από 45.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με ναυτιλιακούς πράκτορες η πληρότητα των πλοίων για τις Κυκλάδες φθάνει στο 90% ενώ στους υπόλοιπους προορισμούς αγγίζει το 80% ενώ τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα η πληρότητα θα ανέβει στο 100%.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στις εθνικές οδούς, ενώ μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων σημειώθηκε στην Ε.Ο Θεσσααλονίκης – Μουδανίων από τους εκδρομείς που οδεύουν προς Χαλκιδική. (φωτογραφία)

Η έξοδος των εκδρομέων γίνεται υπό υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένεται να διατηρηθούν έως και τα τέλη της επομένης εβδομάδος.

Αναλυτικά, η πρόγνωση της ΕΜΥ έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 29-07-2019

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές, σταδιακά μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη.

Οι άνεμοι στα βορειοανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά θα σημειώσει πτώση, ενώ στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΤΡΙΤΗ 30-07-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και στα υπόλοιπα κυρίως

στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31-07-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά

6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 01-08-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-08-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή