Αθώος για όλα ο Λεσπέρογλου

Αθώος για όλα ο Λεσπέρογλου

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος ενδέχεται να αφεθεί σύντομα ο επί 17 χρόνια καταζητούμενος Αβραάμ Λεσπέρογλου, καθώς χθες αργά το απόγευμα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον κήρυξε ομόφωνα αθώο για την κατηγορία της απλής συνέργειας στη δολοφονία του εισαγγελέα Γ. Θεοφανόπουλου τον Απρίλιο του 1985 και αθώο κατά πλειοψηφία για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε σχετικά με τις συμπλοκές στου Γκύζη και στο Γαλάτσι. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η μόνη καταδίκη που έχει επιβληθεί σε βάρος του είναι η ποινή φυλάκισης 3,5 ετών (από το Στρατοδικείο) για λιποταξία, υπόθεση για την οποία σήμερα οι συνήγοροί του αναμένεται να καταθέσουν αίτηση αναστολής στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο.

«Ξαναξεκινάει

η ζωή μου»

Στο άκουσμα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ ο Λεσπέρογλου ήταν εμφανώς συγκινημένος. Την συγκίνησή τους όμως δεν μπορούσαν να κρύψουν τόσο η φίλη του Αννα Μίκε, όσο και οι Γιώργος Μπαλάφας, Μάκης Μπουκουβάλας και Επαμεινώνδας Σκυφτούλης που ήταν εκεί. Μετά την εκφώνηση της απόφασης, ο Λεσπέρογλου περιστοιχισμένος από φίλους και γνωστούς έδειχνε σαστισμένος. «Ξαναξεκινάει η ζωή μου», είπε.

Οσον αφορά τη συμπλοκή στο Γαλάτσι και τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για ληστεία και ανθρωποκτονία δύο αστυνομικών κατά συναυτουργία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε κατά πλειοψηφία (5-2) αθώο, καθώς μειοψήφησαν μία τακτική δικαστής και μία ένορκος, ενώ κατά τον ίδιο τρόπο (5-2) κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία και για τη συμπλοκή στου Γκύζη, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις αστυνομικοί και ο Χρήστος Τσουτσουβής.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας κ. Αικατερίνη Πιστόλη είχε ζητήσει την ενοχή του για τη δολοφονία του εισαγγελέα Θεοφανόπουλου, στηριζόμενη στην κατάθεση που είχε δώσει ανακριτικά και προανακριτικά ένας αστυνομικός. «Τότε ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικός ότι ο ένας από τους ανθρώπους που ερχόταν με το αυτοκίνητο ήταν ο Αβραάμ Λεσπέρογλου. Ενώπιον του Δικαστηρίου, βεβαια, δεν τον αναγνώρισε, ωστόσο αυτό είναι λογικό καθώς έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε». Η κ. Πιστόλη αναφέρθηκε και στα αποτυπώματα του Λεσπέρογλου που βρέθηκαν στο σπίτι του Χρ. Τσουτσουβή. «Εκείνος λέει ότι κρυβόταν σε σπίτια που δεν γνώριζε σε ποιον ανήκουν. Αυτό όμως δεν εξηγεί γιατί βρέθηκαν τα αποτυπώματά του εκεί και όχι σε άλλα σπίτια όπου έψαξε η αστυνομία. Στηριζόμενη στη δικαστική μου συνείδηση οι ενδείξεις έχουν γίνει αποδείξεις για την ενοχή του». Οσον αφορά τις κατηγορίες για τις συμπλοκές στου Γκύζη και στο Γαλάτσι που αντιμετώπιζε, η εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή του. Απευθυνόμενη μάλιστα στον ίδιο τον Λεσπέρογλου είχε πει χαρακτηριστικά. «Κύριε κατηγορούμενε, είναι γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις οι οποίες αγγίζουν τη βεβαιότητα. Από αυτό το άγγιγμα όμως και μόνο είμαι υποχρεωμένη να ζητήσω την απαλλαγή σας. Είναι καλύτερα ένας ένοχος ελεύθερος, παρά ένας αθώος στη φυλακή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή