ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Πνίγηκαν δύο νεαρές τουρίστριες σε πισίνα ξενοδοχείου

Ρόδος: Πνίγηκαν δύο νεαρές τουρίστριες σε πισίνα ξενοδοχείου

Στον Εισαγγελέα αναμένεται να προσαχθούν σήμερα το μεσημέρι οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου της περιοχής Ιαλυσού, στη Ρόδο, στην πισίνα του οποίου βρήκαν τραγικό θάνατο χθες το απόγευμα δύο κορίτσια, ηλικίας 16 και 19 ετών, που ήρθαν από το εξωτερικό στη χώρα μας για διακοπές.

Οι δύο κοπέλες, βρέθηκαν νεκρές στην πισίνα του ξενοδοχείου λίγο πριν τις 7 το βράδυ. Το ΕΚΑΒ που κλήθηκε παρέλαβε αρχικά μία κοπέλα που ήταν στην επιφάνεια της πισίνας και είχε ακόμα τις αισθήσεις της.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο στις 6:20 το απόγευμα και παρά τις προσπάθειες που έγιναν να την κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Οι διασώστες επέστρεψαν ξανά πίσω και παρέλαβαν τη δεύτερη κοπέλα που ήταν μέσα στην πισίνα και δεν φαινόταν, αλλά όλα είχαν πλέον τελειώσει.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Ροδιακή», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς, βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο.

«Δεν ήξεραν κολύμπι» καταθέτουν οι γονείς 

Σύμφωνα την τοπική εφημερίδα «Ροδιακή», οι γονείς των δύο κοριτσιών κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι. Η οικογένεια ήρθε στο νησί μας για διακοπές μαζί με άλλα δύο παιδιά τους, από τη Γαλλία. Εκτός τα δύο κορίτσια 16 και 19 ετών που πνίγηκαν, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς, η μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι 10 μόλις ετών.

Από τις επίσημες μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις 3:30 μ.μ., ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους. Αμέσως μετά τις 5 όμως, οι δύο από τις τέσσερις αδελφές μετέβησαν στο χώρο της πισίνας.

Στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα πουτ επικαλείται υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, τα δύο κορίτσια γευμάτισαν και πάλι από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο. 

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα κορίτσια επειδή δεν ήξεραν προφανώς κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Λίγο μετά τις 6 και 10 έφθασαν εκεί. Όμως δυστυχώς, δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα μικρού βάθους και πήγαν στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα. Παράλληλα, η εφημερίδα σημειώνει ότι ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου είχε σχολάσει στις 6:00 το απόγευμα. 

Μέχρι αργά το βράδυ, στο σημείο βρίσκονταν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή νοτίας Δωδεκανήσου κο Μιχάλη Καληωράκη και τον διοικητη του ΑΤ Ιαλυσού κ. Θέμη Καλαμάτα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, rodiaki.gr