Τρεις θάνατοι από πνιγμό σε πισίνες

Τρεις θάνατοι από πνιγμό σε πισίνες

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του πνιγμού τριών παιδιών από το εξωτερικό, που παραθέριζαν σε δύο νησιά-ναυαρχίδες του τουρισμού, τη Ρόδο και την Κρήτη. Το απόγευμα της Τετάρτης, δύο αδελφές από τη Γαλλία, 16 και 19 ετών, που έκαναν διακοπές μαζί με την οικογένειά τους στη Ρόδο, πνίγηκαν σε μία από τις πισίνες του ξενοδοχείου τους. Οι λεπτομέρειες που δημοσιοποιούνται προκαλούν θλίψη και προβληματισμό.

Οι δύο κοπέλες, κατά δήλωση των γονέων τους, δεν γνώριζαν κολύμπι, εξ ου και συνήθιζαν να κολυμπούν στην πισίνα, που απευθύνεται σε παιδιά, έχοντας μέγιστο βάθος 1,20 μ. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η εξαμελής οικογένεια έφαγε στο ξενοδοχείο το μεσημέρι και λίγο μετά τις 15.30 αποσύρθηκε στα δωμάτιά της. Το απόγευμα, όμως, οι δύο αδελφές αποφάσισαν να πάνε στην πισίνα. Υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τις δείχνει να τρώνε από τον μπουφέ και λίγο μετά τις 6 μ.μ. να κατευθύνονται στη μία πισίνα από τις τρεις που διαθέτει το ξενοδοχείο. Δυστυχώς, γύρω από την παιδική πισίνα, οι δύο Γαλλίδες δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα, οπότε κατευθύνθηκαν στη μεγαλύτερη, που έχει βάθος πάνω από δύο μέτρα, μια επιλογή που αποδείχθηκε μοιραία.

Μόλις αντιλήφθηκαν ότι δεν πάτωναν, πανικοβλήθηκαν και προσπαθούσαν να επιπλεύσουν και να σώσει η μία την άλλη. Ο ναυαγοσώστης, όμως, του ξενοδοχείου είχε σχολάσει στις 6 μ.μ. και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφθασε στις 6.20 μ.μ. Τη 16χρονη, η οποία είχε ακόμη παλμούς, είχαν εντοπίσει οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου και προσπαθούσαν να την επαναφέρουν. Την ίδια στιγμή, ανήσυχοι οι γονείς τους έψαχναν τη 19χρονη, πιστεύοντας ότι βρισκόταν στο δωμάτιό της. Δυστυχώς, όμως, ήταν ήδη νεκρή στον πάτο της πισίνας, κάτι που ουδείς είχε παρατηρήσει. Με αφορμή το τραγικό συμβάν, το οποίο διερευνά η ΕΛ.ΑΣ., ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επικοινώνησε με τον Γάλλο πρέσβη εκφράζοντας τη λύπη του. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Τραγικό θάνατο βρήκε την Τετάρτη και μια οκτάχρονη από το Ισραήλ, σε πισίνα ξενοδοχείου στη Χερσόνησο της Κρήτης, όπου παραθέριζε με τους γονείς της. Οι συνθήκες πνιγμού της παραμένουν αδιευκρίνιστες, δεδομένου ότι κολυμπούσε σε πισίνα βάθους 60 εκατοστών. Το άτυχο κοριτσάκι ανασύρθηκε αναίσθητο και οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών απέβησαν άκαρπες. «Επί 20 λεπτά τρεις γιατροί επιχειρούσαν να το επαναφέρουν, ενώ η προσπάθεια συνεχίστηκε και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Κρήτης, κ. Γιάννης Ζαφειρίου.

Στη σύλληψη δύο γυναικών, 42 και 56 ετών, προσωρινά υπεύθυνων στη ξενοδοχειακή μονάδα, προχώρησε η αστυνομία. Επίσης, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και ερευνάται το νόμιμο λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή