Ιατροδικαστής: «Ο θάνατος της Βρετανίδας προήλθε από πτώση»

Ιατροδικαστής: «Ο θάνατος της Βρετανίδας προήλθε από πτώση»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αρχική εκτίμηση των αστυνομικών και διασωστών, που εντόπισαν νεκρή την 35χρονη Βρετανίδα, ότι ο θάνατός της οφείλεται σε πτώση από μεγάλο ύψος, επιβεβαίωσε χθες ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, ο οποίος μετέβη χθες το πρωί με ελικόπτερο στην Ικαρία, συνοδευόμενος από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Αφού πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο και εξέτασε το πτώμα της άτυχης γυναίκας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός της επήλθε ως αποτέλεσμα της πτώσης από μεγάλο ύψος. «Τα δεδομένα που προέκυψαν μετά την αυτοψία στον χώρο και την εξέταση της σορού μακροσκοπικά, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός της προήλθε από πτώση», δήλωσε ο κ. Καρακούκης. Εκτίμησε ακόμα ότι ο θάνατος ήταν ακαριαίος, εξηγώντας ότι «κάτω από το κεφάλι του θύματος υπήρχε μια πρωτογενής κηλίδα αίματος και όχι άλλες, δορυφορικές κηλίδες που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εσύρθη εν ζωή στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα». Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας διευκρίνισε ότι περαιτέρω έρευνα και εργαστηριακές εξετάσεις θα γίνουν στο Νεκροτομείο Αθηνών, όπου επρόκειτο ήδη από χθες να μεταφερθεί η σορός.

Η άτυχη Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Τετάρτης σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων, στην περιοχή Κεραμέ Ικαρίας. Εντοπίστηκε από εθελοντή πυροσβέστη περίπου 1,5 χιλιόμετρο από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στα οποία διέμενε με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της. Τα συμπεράσματα του κ. Καρακούκη ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των διασωστών και των αστυνομικών που, αμέσως μετά την ανεύρεση του πτώματος, είχαν επισημάνει ότι η 35χρονη πλήρωσε με την ίδια της τη ζωή την αγάπη που έτρεφε για το ορεινό τρέξιμο και την αναρρίχηση. Σύμφωνα με τις περιγραφές των διασωστών, η Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε πεσμένη ανάσκελα, καταπλακωμένη από βράχια που αποκολλήθηκαν, ενώ εκείνη προσπαθούσε να αναρριχηθεί στο βουνό. Η άτυχη επιστήμονας είχε έντονη αθλητική δραστηριότητα με ιδιαίτερη αγάπη για το ορεινό τρέξιμο και την «ελεύθερη» χωρίς σχοινιά αναρρίχηση. Μόλις την παραμονή της εξαφάνισής της είχε δημοσιεύσει στο προφίλ της στο Facebook φωτογραφίες απόκρημνων βράχων από την παραλία «Σεϋχέλλες» της Ικαρίας, με την επισήμανση ότι το συγκεκριμένο σημείο ενδείκνυται για αναρρίχηση δίχως σχοινιά.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη της 35χρονης χάθηκαν το πρωί της Δευτέρας, όταν έφυγε από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο όπου έμενε με τον σύντροφό της, στο 4ο χιλιόμετρο του δρόμου που συνδέει τον Αγ. Κήρυκο με την περιοχή Φάροι, προκειμένου, όπως συνήθιζε, να πάει για τρέξιμο. Τρεις ώρες αργότερα και ενώ η γυναίκα δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, ο σύντροφός της δήλωσε εξαφάνιση στο Α.Τ. Αγ. Κηρύκου. Ακολούθησαν έρευνες, που ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης με δραματικό τρόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή