ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι περιοχές που αναμένονται σήμερα υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες και αυξημένο αίσθημα δυσφορίας

oi-perioches-poy-anamenontai-simera-ypsiles-megistes-thermokrasies-kai-ayximeno-aisthima-dysforias-2332503

Πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες και αυξημένο αίσθημα δυσφορίας αναμένεται για σήμερα, Κυριακή, πρωτίστως στα δυτικά ηπειρωτικά και δευτερευόντως στη Θεσσαλία και Μακεδονία.

Στον πρώτο χάρτη παρουσιάζεται τόσο το αίσθημα δυσφορίας (με πορτοκαλί και κόκκινο οι περιοχές όπου αναμένεται αυξημένο αίσθημα δυσφορίας), όσο και οι μέγιστες θερμοκρασίες σε επιλεγμένες πόλεις το μεσημέρι της Κυριακής 11/08.

oi-perioches-poy-anamenontai-simera-ypsiles-megistes-thermokrasies-kai-ayximeno-aisthima-dysforias0
Αίσθημα δυσφορίας και μέγιστες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Κυριακής 11/08

Το μελτέμι στο Αιγαίο θα φτάνει τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Στον δεύτερο χάρτη σημειώνονται οι περιοχές όπου η ένταση του ανέμου θα ξεπερνά τα 7 μποφόρ.

Το ενισχυμένο μελτέμι θα έχει ως αποτέλεσμα αφενός την μείωση του βαθμού δυσφορίας και αφετέρου την αύξηση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών στις περιοχές που επηρεάζει (Αιγαίο – Ανατολική Στερεά – Ανατολική Πελοπόννησο).

oi-perioches-poy-anamenontai-simera-ypsiles-megistes-thermokrasies-kai-ayximeno-aisthima-dysforias2
Περιοχές όπου η ένταση των ανέμων θα ξεπερνά τα 7 μποφόρ

Πολύ υψηλός έως ακραίος κατά τόπους θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών κατά κύριο λόγο στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και το Αιγαίο.

Στον τρίτο χάρτη παρουσιάζεται ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το μεσημέρι της Κυριακής. Με πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα φαίνονται οι περιοχές με πολύ υψηλή και ακραία επικινδυνότητα.

oi-perioches-poy-anamenontai-simera-ypsiles-megistes-thermokrasies-kai-ayximeno-aisthima-dysforias4
Δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το μεσημέρι της Κυριακής 11/08

Πηγή: meteo.gr