ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύεται το σενάριο του εμπρησμού στην Εύβοια

enischyetai-to-senario-toy-emprismoy-stin-eyvoia-2333549

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Πυροσβεστικής για τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια. Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) βρέθηκαν και χθες στο σημείο της φωτιάς σε αναζήτηση αποδεικτικού υλικού, ενώ ολοκληρώθηκε η αυτοψία του πραγματογνώμονα στις αντλίες νερού που λειτουργούν κοντά στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς. Σκοπός της πραγματογνωμοσύνης ήταν να διαπιστωθεί αν η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα στις γεωτρήσεις από τις οποίες υδροδοτούνται τα γύρω χωριά και η πόλη των Ψαχνών.

Η αυτοψία στο σημείο ολοκληρώθηκε και παρότι δεν έχει υποβληθεί ακόμη επίσημο πόρισμα, πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο πραγματογνώμονας, προφορικά, απέκλεισε το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα. Το σενάριο του εμπρησμού παραμένει ανοιχτό, αν και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής διαψεύδουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τρία διαφορετικά σημεία, όπως επίσης ότι βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικών μηχανισμών. «Δυστυχώς, η φωτιά άργησε να γίνει αντιληπτή. Οταν οι πρώτοι πυροσβέστες έφθασαν στο σημείο, οι φλόγες είχαν ήδη επεκταθεί σε μια έκταση 10-15 στρεμμάτων», σχολίασε πηγή της Πυροσβεστικής.

Εξάλλου, όπως αποκάλυψε η «Κ», την πυρκαγιά στην περιοχή Αγριλίτσα εντόπισε πρώτος πυροφύλακας όχι από την Εύβοια, αλλά από την περιοχή Κατσιμίδι στην Πάρνηθα, και μόνο αφού είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις. Εξακολουθεί να ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής στην υπόθεση ενός 33χρονου κατοίκου της περιοχής, ο οποίος πέρυσι είχε συλληφθεί για εννέα εμπρησμούς στα χωριά Σταυρός και Κοντοδεσπότι. Φυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος μερικές ημέρες πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Συγγενείς του δήλωσαν ότι την ημέρα της φωτιάς απουσίαζε και έγινε προσπάθεια το άλλοθί του να ελεγχθεί μέσω διαδικασίας άρσης απορρήτου στο τηλέφωνό του. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, από την έως τώρα έρευνα διαπιστώθηκε ότι το κινητό του τηλέφωνο εξέπεμπε στην περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς, αν και ο ίδιος είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι απουσίαζε. Πάντως, οι «ντετέκτιβ» της Πυροσβεστικής επισημαίνουν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είναι η μόνη περίπτωση υπόπτου που εξετάζουν.