ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραίτηση διοίκησης ΔΕΔΔΗΕ λόγω Πόρου

paraitisi-dioikisis-deddie-logo-poroy-2334140

Την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού ζήτησε ο υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γεράσιμος Θωμάς, μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με την εμπλοκή του διαχειριστή του συστήματος στο τραγικό δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς από πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Μάιο του 2018 ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθανάσιος Μπίνης είχε στείλει έγγραφο στον ΔΕΔΔΗΕ με το οποίο επισήμαινε την επικινδυνότητα των καλωδίων στα οποία χτύπησε το μοιραίο ελικόπτερο και ζητούσε την τοποθέτηση των ανακλαστήρων, ώστε οι πιλότοι να προειδοποιούνται για την παρουσία τους. 

Η εξέλιξη αυτή, την οποία αρχικώς είχε διαψεύσει ο ΔΕΔΔΗΕ, φαίνεται ότι οδήγησε στην απόφαση για αποπομπή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Στην πορεία είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορές ότι ο ΔΕΔΔΗΕ είχε λάβει γνώση της παραπάνω επιστολής, χωρίς ωστόσο να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση.

«Μετά το αεροπορικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου και το οποίο κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Στέφανο Οκταποδά προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν και στη συνέχεια ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στοιχεία που κατέχει ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με το δυστύχημα θα τεθούν στη διάθεση του εισαγγελέα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.