Σαν σήμερα ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «είχε ένα όνειρο» (βίντεο)

Σαν σήμερα ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «είχε ένα όνειρο» (βίντεο)

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 28 Αυγούστου 1963 στην Ουάσιγκτον, σε μία πορεία και συγκέντρωση του αντιρατσιστικού κινήματος στην οποία πήραν μέρος πάνω από 200.000 άτομα, ο πάστορας και πρωτοστάτης του κινήματος, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, εκφώνησε την ομιλία του που έμεινε στην ιστορία με τον τίτλο «Έχω ένα όνειρο…».

Στα σκαλιά του Μνημείου του Λίνκολν, απέναντι από το Καπιτώλιο, o Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είπε εκτός των άλλων «Έχω ένα όνειρο. Ότι μία μέρα τα 4 μικρά παιδιά μου θα ζήσουν σε μια χώρα όπου δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματός τους αλλά από το χαρακτήρα τους».

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 14 Οκτωβρίου του 1964, του απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ για τους αγώνες του υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων των έγχρωμων μέσω ειρηνικών διαμαρτυριών 

Στις 4 Απριλίου του 1968,  ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δολοφονήθηκε στο μπαλκόνι της πανσιόν στην οποία έμενε στο Μέμφις, όπου σχεδίαζε να  μπει επικεφαλής της «παράνομης» πορείας αλληλεγγύης προς τους απεργούς υπαλλήλους της καθαριότητας.

Την προηγούμενη ημέρα, έχει δώσει άλλη μία από τις εμψυχωτικές ομιλίες του, με τίτλο «Ανέβηκα στην κορυφή του όρους», όπου είχε δηλώσει «απόψε είμαι ευτυχισμένος». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή