«Προβλήτα Υποπλοιάρχου Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου» στο λιμάνι της Λέσβου

«Προβλήτα Υποπλοιάρχου Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου» στο λιμάνι της Λέσβου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση στην αιωνιότητα πήρε από σήμερα «ο ήρωας του Αιγαίου Κυριάκος Παπαδόπουλος». Ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος – που στη διάρκεια της προσφυγικής ανθρωπιστικής κρίσης την περίοδο 2015-2016 έσωσε χιλιάδες πρόσφυγες που κινδύνευαν στη θάλασσα – έφυγε από τη ζωή από περίπου 11 μήνες, αφού η καρδιά του δεν άντεξε το φόρτο της δουλειάς και των συναισθημάτων που αυτή προκάλεσε.

Σήμερα το πρωί, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και το κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, έγινε ονοματοθεσία μέρους του προβλήτα Λιμένα Μυτιλήνης όπου βίσκονται οι εγκαταστάσεις του Λιμενικού Σώματος, σε «Προβλήτα Υποπλοιάρχου Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου».

Στην τιμητική εκδήλωση παρευρέθησαν η σύζυγος, ο πατέρας και τα παιδιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου, άλλοι συγγενείς του, απλοί πολίτες και εκπρόσωποι του πολιτικού και στρατιωτικού κόσμου.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης ο οποίος υπενθύμισε την κοινή ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να «υιοθετήσουν» τα παιδιά του εκλιπόντος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο αρχιπλοίαρχος Γιώργος Σκανδάλης, διοικητής της 9ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, που αναφέρθηκε στον απλό καθημερινό άνθρωπο που γνώρισαν οι συνάδελφοι του, «ταγμένο σε όλη του τη ζωή να υπηρετεί στα σύνορα χωρίς ωράριο, με ηθικές αξίες και υψηλό αίσθημα καθήκοντος. Έναν Έλληνα ναυτικό, έναν Έλληνα Λιμενικό».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή