ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιχμηρά σχόλια της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ Βάσως Κιντή για τα αγγλικά του Αλ. Τσίπρα

aichmira-scholia-tis-kathigitrias-toy-ekpa-vasos-kinti-gia-ta-agglika-toy-al-tsipra-2336714

Με αιχμηρά σχόλια αναφέρθηκε στα αγγλικά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Βάσω Κιντή, με ανάρτησή της στο Facebook.

Αφορμή για την ανάρτηση της Β. Κιντή είναι, όπως η ίδια σημειώνει, η πρόσφατη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στο CNBC.

Στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Είδα τη συνέντευξη του Τσίπρα στο CNBC από την Ιταλία. Τα αγγλικά του, που είναι πάντα αξιοθρήνητα (θα βάλω παραδείγματα στο τέλος), είναι πλέον, και προς το παρόν τουλαχιστον, μόνο γραφικά. Εκθέτει περισσότερο τον εαυτό του παρά τη χώρα. Αλλά δεν μπορείς να μην σκεφτείς ακούγοντάς τον πως κυβερνηθήκαμε για τόσο μεγάλο διάστημα από έναν άνθρωπο με παιδαριώδη σκέψη που επαναλαμβάνει τετριμμένα κλισέ όταν δεν έχει περιθώρια για διαστρέβλωση και δημαγωγία. Έναν άνθρωπο που, πέραν όλων των άλλων είτε, λόγω ιδεολογικής τύφλωσης, δεν έχει καμία ικανότητα ανα-στοχασμού -να δει π.χ., ότι αυτά που λέει περί λαϊκισμού ισχύουν απολύτως για την περίπτωσή του-, είτε ξέρει πως τον αφορούν αλλά δεν δισταζει να παραπλανήσει.

Και (κάποια) παραδείγματα των αγγλικών του:
–"It is emergent now to take brave decisions for the future" [εννοεί urgent]
–"populism is to sink your people in hate…"
–"As I said you before…"
–"find a justice solution…"
–"he [Cameron] managed to took a good decision from his side from the EU for less Europe"
–"everybody had became more tired about that…"
–"We used to have three dynasties that want to took the power…"
–"he [Mitsotakis] believes in neoliberal reforms that was the main core of the memoranda, first, two, third memoranda, so he wants to excuse that these reforms because of the increasing of the goals…"
–"if he [Mitsotakis] wants to give back whatever we managed to catch with difficult fights…»