Στο εδώλιο και πάλι η Γιαννακοπούλου

Στο εδώλιο και πάλι η Γιαννακοπούλου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπη και πάλι με το ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης βρίσκεται η 46χρονη Κάτια Γιαννακοπούλου, καθώς μετά την καταδίκη της σε ποινή φυλάκισης 20 ετών και έξι μηνών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Ανθιμου Ελευθεριάδη, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση υπέρ του νόμου. Χθες ξεκίνησε η δίκη της σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου και η Κάτια Γιαννακοπούλου καλείται και πάλι να εξηγήσει ενώπιον των δικαστών τους λόγους που την οδήγησαν το πρωινό της 22ας Ιουλίου του 1997 να πυροβολήσει οκτώ φορές τον άνθρωπο που αγάπησε, όπως η ίδια έλεγε, πιο πολύ στον κόσμο…

«Παρακαλώ τον Θεό να μου δώσει δυνάμεις, γιατί αισθάνομαι ότι εξαντλούμαι. Σύμμαχοι και συνήγοροί μου θα είναι η αλήθεια και η αγάπη του γιου και του άνδρα μου, που θα με στηρίξουν. Ο Ανθιμος ήξερε ότι εξαρτώμαι από αυτόν, με χρησιμοποίησε και μετά με πέταξε σαν σκουπίδι», είπε σε δηλώσεις της η Γιαννακοπούλου πριν ξεκινήσει η χθεσινή ακροαματική διαδικασία. Η ίδια, ερωτώμενη άλλη μια φορά για τους λόγους που την οδήγησαν στο έγκλημα, υποστήριξε ότι σκότωσε τον αρχιμανδρίτη γιατί τον αγαπούσε και εκείνος την έδιωχνε. «Θυσίασα τα πάντα, κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου για έναν ανύπαρκτο Θεό ο οποίος με εκμεταλλεύθηκε σωματικά, ψυχικά και οικονομικά», ισχυρίστηκε.

Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της δίκης κατέθεσε ο αδελφός του αρχιμανδρίτη κ. Υψηλάντης Ελευθεριάδης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο η κατηγορουμένη και το θύμα να είχαν ερωτική σχέση. «Αυτή η γυναίκα τον κυνηγούσε, τον ήθελε. Ο αδελφός μου ήταν ιερωμένος και αρνήθηκε. Τυφλώθηκε και τον σκότωσε…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή