Εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων στην Αθήνα

Εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων στην Αθήνα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες πλαστά χαρτονομίσματα, η αξία των οποίων αγγίζει το ποσόν του 1.800.000 ευρώ, προετοιμάζονταν να «ρίξουν» στην αγορά δύο υπήκοοι Καμερούν, ηλικίας 34 και 37 ετών, οι οποίοι διατηρούσαν οργανωμένο εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων στο σπίτι όπου διέμεναν στην περιοχή των Πατησίων, στην Αθήνα. Μέσα στο εργαστήριο οι αστυνομικοί βρήκαν χιλιάδες χαρτιά σε διάφορα μεγέθη χαρτονομίσματος των 50, 100, 200 και 500 ευρώ, εκτυπωτές, συσκευές μέτρησης χρημάτων και ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων, χρηματοκιβώτια κ.ά.

Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το εργαστήριο έπειτα από τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών την περασμένη Τρίτη στην Πάτρα, όπου επιχείρησαν να εξαπατήσουν επιχειρηματία. Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών, που συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν δράσει σε περιοχές της Ηπείρου, ενώ αναζητούν συνεργό τους με το ψευδώνυμο «Πίτερ».

Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν οι δύο αλλοδαποί προσέγγισαν επιχειρηματία και με το πρόσχημα της δυνατότητας πολλαπλασιασμού χρημάτων τού ζήτησαν 50.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, υποσχόμενοι ότι θα του επέστρεφαν 110.000 ευρώ. Ομως, ο επιχειρηματίας αντελήφθη πως πρόκειται για απάτη και ενημέρωσε την Ασφάλεια Πατρών. Στη συνέχεια πήγε στην προκαθορισμένη συνάντηση με τους δύο αλλοδαπούς, σε ξενοδοχείο της Πάτρας, έχοντας στην κατοχή του 50.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μόλις παρέδωσε τα χαρτονομίσματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο δωμάτιο των δύο αλλοδαπών, οι αστυνομικοί βρήκαν 70.000 ευρώ σε 1.400 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, πέντε δεσμίδες λευκού χαρτιού στο μέγεθος του χαρτονομίσματος των 50 ευρώ, 11 πλαστικές φιάλες, που περιείχαν άγνωστη χημική ουσία κ.ά. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπίσουν το εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων. Ετσι, ζητήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Πατησίων να πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι των δύο αλλοδαπών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σπίτι των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων χαρτιά σε σχήμα χαρτονομίσματος, πάνω στα οποία είχε τυπωθεί η εικόνα χαρτονομισμάτων των 50, 100, 200 και 500 ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια που περιείχαν χαρτιά σε σχήμα χαρτονομίσματος των 50 ευρώ, μαύρα και λευκά χαρτιά σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων, δύο εκτυπωτές, μία συσκευή μέτρησης χρημάτων, μία συσκευή ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων και επτά κιβώτια με πλήθος χαρτιών σε σχήμα χαρτονομίσματος.

Επίσης, βρέθηκαν ένας φάκελος στον οποίο υπήρχε λευκή άγνωστη ουσία, 20 μπουκάλια με άγνωστες διαφανείς ουσίες, χειρουργικά γάντια, υλικά, υγρά και σκόνες για τον «αποχρωματισμό» των χαρτονομισμάτων, 11 μελάνια κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή