Ενταση για έναν επίμαχο λογαριασμό

Ενταση για έναν επίμαχο λογαριασμό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση επικράτησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης στη δίκη της Κάτιας Γιαννακοπούλου, που συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα.

Αφορμή της αντιδικίας, η ύπαρξη λογαριασμού ενός εκατομμυρίου δολαρίων που υπήρχε στο όνομα του αρχιμανδρίτη Ανθιμου Ελευθεριάδη, στην τράπεζα Citibank. Τα χρήματα του επίμαχου λογαριασμού, που ήταν στο όνομα όχι μόνο του αρχιμανδρίτη αλλά και μιας Ελληνίδας εκ Λονδίνου, σύμφωνα με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο, προορίζονταν για τη δημιουργία ενός ιδρύματος στην Πελοπόννησο. Αντίθετα, ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Αλέξανδρος Κατσαντώνης ισχυρίστηκε ότι ο επίμαχος λογαριασμός καταδεικνύει ότι το θύμα θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα για προσωπικούς λόγους και όχι για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η διαμάχη ξέσπασε όταν η πολιτική αγωγή προσκόμισε έγγραφα από τα οποία προέκυπτε ότι μετά τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη, τον Ιούλιο του 1997, η δικαιούχος του λογαριασμού μετέφερε το ποσόν από τη Citibank στην τράπεζα Bankerstrust. Η υπεράσπιση και πάλι αμφισβήτησε το στοιχείο αυτό, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ο επίμαχος λογαριασμός είχε κλείσει στη Citibank τρεις μήνες πριν από τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ενώπιον του δικαστηρίου, είχε καταθέσει ως μάρτυρας ο επίτροπος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου υπηρέτησε ο αρχιμανδρίτης Ανθιμος, κ. Θεόδωρος Μποζάς, ο οποίος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι γνωρίζει την κατηγορουμένη μόνον από τις φωτογραφίες της στις εφημερίδες. «Ο Ανθιμος επιτελούσε μεγάλο φιλανθρωπικό έργο και οι κατηγορίες αντιφάσκουν ως προς τον χαρακτήρα του», ισχυρίστηκε ο μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας ότι δεν γνωρίζει αν η κατηγορουμένη είχε δώσει στον ιερωμένο κάποιο χρηματικό ποσό. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή