«Ολα ξεκίνησαν από την εξομολόγηση»

«Ολα ξεκίνησαν από την εξομολόγηση»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού ελέησον τη δούλη σου την ανάξια και αμαρτωλή και ανάπαυσε την ψυχή του πατρός Ανθίμου», η Κάτια Γιαννακοπούλου έκλεισε το πρώτο μέρος της απολογίας της ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, όπου δικάζεται για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Ανθιμου Ελευθεριάδη. Η απολογία της κράτησε χθες τέσσερις ώρες και συνεχίζεται σήμερα. Η ίδια, άλλοτε ψύχραιμη και άλλοτε κλαίγοντας με χειμαρρώδη λόγο περιέγραψε στους δικαστές, τους ενόρκους και τον εισαγγελέα πώς γνώρισε τον αρχιμανδρίτη, ενώ είχε πάει για εξομολόγηση, πώς συνήψε ερωτικό δεσμό μαζί του και πώς στη συνέχεια εκείνος αντί για το αρχικό πάθος άρχισε να της δείχνει αδιαφορία. Η Κάτια Γιαννακοπούλου άρχισε την απολογία της, ζητώντας συγχώρεση από το Θεό, τον άνδρα της, τον οποίο όπως είπε εξέθεσε στο βωμό της αγάπης της για τον Ανθιμο, από το γιο της «που του γκρέμισε την ψυχή», αλλά και από τους συγγενείς του θύματος. Περιέγραψε κλαίγοντας τη σκηνή του φόνου και είπε: «Σκόρπισα το θάνατο σε εκείνον και σε μένα. Τον χτύπησα μια φορά και όταν έπεσε κάτω τον χτύπαγα συνέχεια μέχρι που άκουσα το κλικ από το όπλο και συνήλθα. Ηταν όμως αργά».

«Είμαι ένοχη», παραδέχθηκε «αλλά άλλος είναι ο ηθικός αυτουργός», εννοώντας τον αρχιμανδρίτη. Ομως η Κάτια Γιαννακοπούλου δεν παρέλειψε να ζητήσει και την επιείκια των δικαστών λέγοντας: «Είναι αργά για τη ζωή του Ανθιμου, αλλά είναι αργά και για τη ζωή του άνδρα μου και του γιου μου, που περιμένουν μια νέα αρχή; Μένει σε εσάς να αποφασίσετε εάν θα δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στη Γιαννακοπούλου». Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε είκοσι χρόνια κάθειρξη.

Απ. Λακασάς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή