«Οχι» στα απογευματινά ιατρεία

«Οχι» στα απογευματινά ιατρεία

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ αλλά και «πόρτα» για αύξηση της παραοικονομίας χαρακτηρίζει η νεοσυσταθείσα Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ) το μέτρο του υπουργείου Υγείας που αφορά στη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΕΛΙΑ κ. Γιώργος Πατούλης σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, το συγκεκριμένο μέτρο «μεταφέρει» το κόστος υγείας από το κράτος στους πολίτες και δημιουργεί ασθενείς και γιατρούς δύο ταχυτήτων. Ταυτόχρονα επισήμανε, την ανυπαρξία οργανωτικών δομών, νοσηλευτικού προσωπικού και υλικοτεχνικής δομής, προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο.

Ο κ. Πατούλης εστίασε στο ζήτημα της αποτίμησης της ιατρικής επίσκεψης, τονίζοντας ότι η ΕΕΛΙΑ προτίθεται να προσφύγει ακόμα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Επίλυσης Εργασιακών Ανισοτήτων, εάν δεν αναπροσαρμοστούν άμεσα οι ιατρικές αμοιβές από τα ασφαλιστικά ταμεία στο επίπεδο που το υπουργείο Υγείας έχει καθορίσει για τα απογευματινά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων. Και επισήμανε «τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας κοστολογεί την ιατρική επίσκεψη στο δημόσιο νοσοκομείο από 15.000 έως 43.000 δραχμές, τα δημόσια ταμεία κοστολογούν την επίσκεψη στο ιδιωτικό ιατρείο 2.200 δραχμές και τη γενική εξέταση ούρων 600 δραχμές».

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ελεγκτών Ιατρών κ. Γιώργος Χατζηαντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου, που αφορούν κυρίως στην άμεση πρόσληψη ιατρών. Οπως χαρακτηριστικά είπε στην Αττική -η οποία «απορροφά» το 70% των δαπανών για την περίθαλψη των ασφαλισμένων- έχουν μείνει λιγότεροι από το ένα τρίτο των Ελεγκτών (μόλις 18), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές που ταλαιπωρούν τους πολίτες και να μην γίνεται επαρκής έλεγχος.

Τελικά, ύστερα από περίπου τρεις ώρες διαπραγματεύσεων με αντιπροσωπεία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, οι «εξεγερθέντες» συμφώνησαν να απελευθερώσουν τους ομήρους και να επαναλάβουν τη Δευτέρα τις διαπραγματεύσεις. Αμέσως επενέβη κλιμάκιο του ΕΕΣ, που ξεκίνησε την αποκατάσταση των καταστροφών, οι οποίες υπολογίζονται σε αρκετά εκατομμύρια δραχμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή