ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο από την έφοδο του Λιμενικού σε κρησφύγετο κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Βίντεο από την έφοδο του Λιμενικού σε κρησφύγετο κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Βίντεο από την επιχείρηση εξάρθρωσης οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης αλλοδαπών καθώς και προμήθειας, παραποίησης και διακίνησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Αθήνα έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, καθώς και στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, εντόπισαν και συνέλαβαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που έγινε στην Αθήνα, συνολικά 29 αλλοδαπούς ασιατικής καταγωγής, για παράβαση του Ν. 3386/05 περί αλλοδαπών, δύο εκ των οποίων, ηλικίας 36 και 32 ετών, κατηγορούνται και για παράβαση των άρθρων 45, 187, 216 και 217 του ποινικού κώδικα.

Οι δύο άνδρες ηλικίας 36 και 32 ετών εντοπίστηκαν μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στην περιοχή της Καλλιθέας και συνελήφθησαν ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών μέσω ελληνικής επικράτειας και προμήθειας-αλλοίωσης-διακίνησης πλαστών-παραποιημένων ταξιδιωτικών εγγράφων. Από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ κατασχέθηκαν πληθώρα πειστηρίων, χρημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, που βρέθηκαν εντός της οικίας.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν δεκαεπτά παραποιημένα-πλαστά διαβατήρια, τρεις ταυτότητες, πλήθος σφραγίδων-αριθμοσφραγίδων, ανάγλυφες απολήξεις σφραγίδων, ομοιώματα σφραγίδων εισόδου καθώς και άλλα σύνεργα παραποίησης διαβατηρίων, χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών (Ευρώπης, Ντονκ Βιετνάμ, Riyal Κατάρ, Ρινγκίτ Μαλαισίας, Ρούπια Σρι Λάνκα, Μπατ Ταϊλάνδης).

Βίντεο από την έφοδο του Λιμενικού σε κρησφύγετο κυκλώματος διακίνησης μεταναστών-1

Επίσης, βρέθηκαν έξι κάρτες κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής, ένα τάμπλετ καθώς και πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σε παράλληλη συντονισμένη επιχείρηση από στελέχη των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο αξιοποίησης των ίδιων πληροφοριών, βρέθηκαν εντός ειδικά διαμορφωμένης οικίας (safe-house) με κάγκελα τοποθετημένα εντός και εκτός παραθύρων στην περιοχή της Κυψέλης 27 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά μέχρι να μεταφερθούν σε χώρες της Ευρώπης.

Βίντεο από την έφοδο του Λιμενικού σε κρησφύγετο κυκλώματος διακίνησης μεταναστών-2

Κατά την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι (36χρονος και 32χρονος) αλλοδαποί, επιτηρούσαν τους υπόλοιπους συλληφθέντες, κατασκεύαζαν και παραποιούσαν ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία εφοδίαζαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ενώ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αξιολογούνται όλα τα μέχρι στιγμής διατιθέμενα στοιχεία, καθώς διερευνάται σε βάθος η εμπλοκή των ανωτέρω δύο συλληφθέντων αλλοδαπών, ως μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.