Δύο αστυνομικοί τραυματίες και τρεις προσαγωγές στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ (φωτογραφίες – βίντεο)

Δύο αστυνομικοί τραυματίες και τρεις προσαγωγές στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ (φωτογραφίες – βίντεο)

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πατησίων όταν αστυνομικές δυνάμεις βγήκαν από τον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΟΕ) και δέχτηκαν αντικείμενα από ομάδα νεαρών που ήταν έξω.

Στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου παρέμειναν περίπου 80 – 100 νεαρά άτομα που είχαν αναρτήσει πανό, ενώ η έκλεισε η Πατησίων.

Δύο αστυνομικοί τραυματίες και τρεις προσαγωγές στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ (φωτογραφίες – βίντεο)-1

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας, 100 περίπου άτομα προσέγγισαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και αφού έσπασαν με κόφτη το λουκέτο της εξωτερικής εισόδου, επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για να αποτρέψουν την είσοδο δέχτηκαν επίθεση από τα άτομα, πολλά από τα οποία χρησιμοποίησαν καδρόνια κ.α. αντικείμενα. 

Δύο αστυνομικοί τραυματίες και τρεις προσαγωγές στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ (φωτογραφίες – βίντεο)-2

 

Όπως συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, οι αστυνομικές πηγές, για να αποκλιμακώσουν τις επιθέσεις, αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων, αλλά στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατάφεραν να εισέλθουν 70 περίπου άτομα, τα οποία παρέμειναν μέχρι την 14:45 ώρα, οπότε και αποχώρησαν.

Δύο αστυνομικοί τραυματίες και τρεις προσαγωγές στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ (φωτογραφίες – βίντεο)-3
Δύο αστυνομικοί τραυματίες και τρεις προσαγωγές στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ (φωτογραφίες – βίντεο)-4

Από τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκαν δύο  αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών, ενώ κατά τη διάρκεια του περιστατικού προσήχθησαν τρία άτομα.

Επίσης, σε νοσοκομείο διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ,μία νεαρή γυναίκα με αναπνευστικό πρόβλημα λόγω των δακρυγόνων, που έκανε χρήση η αστυνομία κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών.

Δύο αστυνομικοί τραυματίες και τρεις προσαγωγές στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ (φωτογραφίες – βίντεο)-5

Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά την απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει το πανεπιστήμιο για μια εβδομάδα μετά τη «γιάφκα» που εντοπίστηκε στο εσωτερικό του πανεπιστημίου την Κυριακή. Η επιχείρηση της αστυνομίας στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνταν ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από τη Δευτέρα έως και την επόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή