Νέο ογκολογικό νοσοκομείο στην Κηφισιά

Νέο ογκολογικό νοσοκομείο στην Κηφισιά

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες κατασκευής των νέων κτιρίων του Γενικού – Ογκολογικού νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι» που θα αντικαταστήσουν τις κατεστραμμένες από τον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999 εγκαταστάσεις, καθώς εντός των προσεχών ημερών η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του σχετικού έργου.

Το νέο νοσοκομείο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 110 στρεμμάτων του παλαιού νοσοκομείου στη θέση Καλυφτάκι στον Δήμο Κηφισιάς, μετά την κατεδάφιση των υπαρχόντων κτισμάτων και θα περιλαμβάνει ανεξάρτητη Ογκολογική Μονάδα δυναμικότητας 120 κλινών που θα συνδέεται με το κτιριακό συγκρότημα του Γενικού Νοσοκομείου δυναμικότητας 200 κλινών. Ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέλθει στο ύψος των 18,4 δισεκατομμυρίων δραχμών και το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί σε 3,5 χρόνια.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με την κλειστή διαδικασία (δημοπρασία με προεπιλογή), λόγω του εξειδικευμένου αντικειμένου και της σπουδαιότητας του έργου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό έως το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου 2001.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999, ο οποίος έθεσε εκτός λειτουργίας το νοσοκομείο, σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα στην κάλυψη των νοσηλευτικών αναγκών των ασθενών με όγκο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στα νοσοκομεία «Αγιος Σάββας» και «Μεταξά» υπήρχε λίστα αναμονής 4 έως και 6 μηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή