Στη φυλακή οδηγούνται τρεις από τους καταδικασθέντες για τη Siemens

Στη φυλακή οδηγούνται τρεις από τους καταδικασθέντες για τη Siemens

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρείς από τους καταδικασθέντες για την υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, οδηγούνται στη φυλακή καθώς το δικαστήριο που ολοκλήρωσε την έκδοση της απόφασης του, δεν τους έδωσε αναστολή στην ποινή του, έως ότου δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

Οι τρείς που θα οδηγηθούν στη φυλακή ήταν ανάμεσα στους παρόντες στη δίκη, καθώς ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, που επίσης καταδικάστηκε χωρίς να του δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής, δεν παρέστη καθώς βρίσκεται από χρόνια στη Γερμανία όπου και ζεί.

Το ίδιο ισχύει και για τον Χρήστο Καραβέλα που έχει διαφύγει στο εξωτερικό από χρόνια και ως σήμερα δεν έχει εντοπιστεί, αλλά και τους Φάνη Λυγινό που δεν είναι εδώ, και τον Ζαν Κλώντ Οσβαλντ που διέφυγε επίσης στο εξωτερικό, όταν παραβίασε το βραχιολάκι που του είχε δοθεί.

Οι τρεις που θα οδηγηθούν στις φυλακές είναι οι Πρόδρομος Μαυρίδης, Γιώργος Σκαρπέλης και Μάρθα Καραβέλα (σύζυγος του Χρήστου Καραβέλα).

Για για τους γερμανούς υπηκόους πρώην στελέχη της μητρικής Siemens δοθηκε ανασταλή στην έκτιση της ποινής τους, ενώ σε δυο από αυτούς επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ. Το ίδιο αποφάσισε το δικαστήριο και για πρώην  στελέχη τοιυ ΟΤΕ επιβάλλοντας χρηματικές εγγυοδοσίες που ξεκινούν από 80.000 ευρώ και φτάνουν τις 100.000 ευρώ. Αντίστοιχα, χρηματικές εγγυήσεις ύψους 30.000 ευρώ στον καθένα επιβλήθηκαν και στους επίχειρηματίες Γιώργο Λέτσα και Αλέξανδρο Καλδή.

Η δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens κράτησε πάνω από τρία χρόνια και η απόφαση εκδόθηκε 14 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες της ελληνικής δικαιοςύνης και 21 χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης ΟΤΕ- Siemens.

Πολιτικό χρήμα δεν βρέθηκε κατά την πολυετή έρευνα, παρά τις αρχικές καταγγελίες και τα δημοσιεύματα του Τύπου εκείνης της εποχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή