Διώκεται ο γυμνασιάρχης, εκτός κινδύνου η μαθήτρια

Διώκεται ο γυμνασιάρχης, εκτός κινδύνου η μαθήτρια

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαθεσιμότητα ετέθη ήδη, με εντολή του υπουργού Παιδείας ο γυμνασιάρχης Παναγιώτης Μπούρας, ο οποίος κατηγορείται ότι αποπλάνησε μια μαθήτριά του -τότε 12 χρόνων- η οποία μάλιστα έμεινε έγκυος. Ωστόσο, εκτός από το θέμα της διαθεσιμότητας ο γυμνασιάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος από χθες και με τις συνέπειες του νόμου καθώς ο εισαγγελέας, αφού μελέτησε τη μήνυση που υπέβαλε η μητέρα της μαθήτριας, άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για βιασμό και αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση καθώς και για κατάχρηση σε ασέλγεια. Επίσης σε βάρος της γυναίκας και του γιου του εκπαιδευτικού, ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση και απειλή καθώς φέρονται ότι εξύβριζαν και απειλούσαν την 14χρονη ότι αν λύσει τη σιωπή της «θα γυρίσει πίσω στη Βόρειο Ηπειρο, από όπου κατάγεται. Σύμφωνα με τη μήνυση μάλιστα η νεαρή δεχόταν απειλές και για την σωματική της ακεραιότητα.

Ωστόσο, προχθές το βράδυ, λίγες ώρες πριν την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Παναγιώτη Μπούρα η 14χρονη-σήμερα- μαθήτρια, μην αντέχοντας την ψυχολογική πίεση από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσής της, προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή της, καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα ασπιρινών.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα τηλεφώνησε στην κοινωνική λειτουργό που την παρακολουθούσε και αφού την ευχαρίστησε για τις προσπάθειές της να αποκαταστήσει την ψυχική της υγεία, της είπε ότι θα αυτοκτονούσε. Η κοινωνική λειτουργός ειδοποίησε άμεσα την μητέρα της 14χρονης καθώς και το δικηγόρο της οικογενείας, οι οποίοι λίγο αργότερα βρήκαν τη μαθήτρια σχεδόν λιπόθυμη έξω από το σχολείο της. Στη συνέχεια η κοπέλα διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε πλύση στομάχου και πλέον νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, στον Ερυθρό Σταυρό όπου υπάρχει ειδικό τμήμα για ανήλικα άτομα με ψυχολογικά προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή