Από διφθερίτιδα ο θάνατος του 8χρονου

Από διφθερίτιδα ο θάνατος του 8χρονου

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από διφθερίτιδα προήλθε ο θάνατος του 8χρονου που κατέληξε προ ημερών στο νοσοκομείο Παίδων, σύμφωνα με τη γνωμάτευση του βρετανικού εργαστηρίου, η οποία κοινοποιήθηκε σήμερα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη πριν από λίγο, «ο Εθνικός Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ενημερώθηκε από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για διφθερίτιδα, σε παιδί οκτώ (8) ετών που κατέληξε στις 26.11.2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις.

Πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας με αφορμή αυτό το σποραδικό περιστατικό, τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού σε παιδιά και ενήλικες για τη διφθερίτιδα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή