«Θα σε πονέσω όπως με πόνεσες», το απειλητικό μήνυμα

«Θα σε πονέσω όπως με πόνεσες», το απειλητικό μήνυμα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο – τρεις συγκεκριμένους κρατουμένους στρέφονται οι υποψίες για την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, χθες τα ξημερώματα στο Γαλάτσι. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πρόκειται για άτομα που εκτίουν ποινές φυλάκισης για ανάμειξη σε υποθέσεις εκβιασμών και συναφή αδικήματα. Στόχος της εμπρηστικής επίθεσης ήταν να εκφοβίσουν τη διευθύντρια και να την υποχρεώσουν να «παγώσει» πιθανή μεταγωγή τους σε άλλη φυλακή, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να κρύβεται η απόφασή της να κόψει επισκεπτήρια που γίνονταν παράτυπα σε συγκεκριμένους κρατουμένους. Η εμπρηστική επίθεση έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα στην οδό Γαλατσίου. Οι δράστες πιθανολογείται ότι περιέλουσαν το αυτοκίνητο της διευθύντριας του Ψυχιατρείου με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική και στη συνέχεια, λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, την προανάκριση ανέλαβε η Ασφάλεια. Στο σημείο, πάντως, δεν βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού.

Καλά ενημερωμένες πηγές της «Κ» αναφέρουν ότι η επικεφαλής του Ψυχιατρείου είχε προ διμήνου απειληθεί από κρατούμενο, μετά τη μεταγωγή του σε άλλη φυλακή. «Θα σε πονέσω όπως με πόνεσες» φέρεται να της είχε διαμηνύσει, ενώ για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε ενημερωθεί η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου. Πιο πρόσφατα, η διευθύντρια φέρεται να είχε απαγορεύσει παράτυπα επισκεπτήρια σε συγκεκριμένους κρατουμένους, προκαλώντας την αντίδραση ορισμένων απ’ αυτούς. «Εγκληματική πράξη» χαρακτήρισε τον εμπρησμό η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου και πρόσθεσε ότι «οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές θα επιληφθούν με επιτυχία του εν λόγω περιστατικού και σύντομα οι δράστες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». Αιχμηρή ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. «Καταγγέλλουμε την άνανδρη επίθεση και συμπαραστεκόμαστε στη συναδέλφισσα και στην οικογένειά της. Είμαστε βέβαιοι ότι όσο και αν τη στεναχώρησε αυτή η αναίτια πράξη, αυτή ακόμα με υψηλότερο φρόνημα θα συνεχίσει να υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες της» αναφέρουν σε αυτή. Κλείνοντας επισημαίνουν ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πασχίζουν να εφαρμόσουν τις εντολές των πολιτικών τους προϊσταμένων, σχολιάζοντας ωστόσο ότι «δεν συγχωρείται ούτε δικαιολογείται να μας αφήνουν να νιώθουμε εγκαταλελειμμένοι ή φοβισμένοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή