Ληστεία σε ΕΛΤΑ κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ.

Ληστεία σε ΕΛΤΑ κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αστυνομικός κλοιός, που έχει σχηματισθεί το τελευταίο τριήμερο γύρω από το Πολυτεχνείο, οι εκατοντάδες αστυνομικοί που έχουν λάβει θέσεις σε προσεκτικά επιλεγμένες θέσεις, ώστε να μπορέσουν άμεσα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο επεισοδίων, δεν τρόμαξαν ούτε αποθάρρυναν νεαρό, αγνώστων στοιχείων, ο οποίος λήστεψε το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στα Εξάρχεια.

Ο δράστης, όπως όλα δείχνουν, είχε σχεδιάσει πολύ προσεκτικά τη ληστεία και θεώρησε ότι η φύλαξη του Πολυτεχνείου, που βρίσκεται λίγα τετράγωνα μακριά από το Ταχυδρομείο, δεν αποτελούσε εμπόδιο στα σχέδιά του. Ενδεχομένως να πίστευε ότι η συγκέντρωση της αστυνομίας σε συγκεκριμένα σημεία και η απουσία περιπολιών διευκόλυναν τα σχέδιά του.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, σταμάτησε την μεγάλου κυβισμού λευκή μοτοσικλέτα του, τύπου «εντούρο», έξω από το Ταχυδρομείο. Χωρίς να βγάλει το κράνος, μπήκε στο υποκατάστημα. Πλησίασε τον ένοπλο ειδικό φρουρό της Αστυνομίας που βρισκόταν εκεί και τον ακινητοποίησε με την απειλή πιστολιού.

Με χειροβομβίδα

Στη συνέχεια, έβγαλε από την τσέπη του μια χειροβομβίδα. Φώναξε σε πελάτες και υπαλλήλους να μείνουν ακίνητοι, εάν δεν ήθελαν να συμβεί κάτι κακό. Κρατώντας πάντοτε τη χειροβομβίδα και απειλώντας να την πετάξει, πλησίασε στα ταμεία. Εδώσε ένα σακ βουαγιάζ στον υπάλληλο και του ζήτησε να τοποθετήσει εκεί τα χρήματα των ταμείων. Ο υπάλληλος υπάκουσε και έβαλε στο σακ βουαγιάζ χαρτονομίσματα συνομικής αξίας 4,5 εκατομμυρίων δρχ.

Ο δράστης πήρε το σάκο και άρχισε να υποχωρεί προς την έξοδο. Βγήκε από το υποκατάστημα, επιβιβάσθηκε στη μοτοσικλέτα και απομακρύνθηκε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύητητα. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία αλλά, παρά την κινητοποίηση, δεν κατέστη εφικτός ο εντοπισμός του δράστη.

Κατά τους δεσμοφύλακες τα ναρκωτικά επιχειρούν να τα περάσουν στις φυλακές τοποθετώντας τα μέσα σε τρόφιμα, σε φρούτα, σε λαχανικά, εμποτίζοντας με ηρωίνη κάλτσες, κορδόνια ακόμη και πουκάμισα όπως επίσης επιχειρούν να περάσουν ναρκωτικά ακόμη και με πέτρες τις οποίες πετούν απ’ έξω στο προαύλιο των φυλακών αφού πρώτα επιμελώς έχουν… τρυπήσει το εσωτερικό της πέτρας και τοποθετήσει ποσότητα ηρωίνης!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή